4-мата пострадали при катастрофата снощи на автобусна спирка във Варна

...
4-мата пострадали при катастрофата снощи на автобусна спирка във Варна
Коментари Харесай

Шофьорът, който помете спирка във Варна, е имал 2 акта и 11 фиша за превишена скорост

4-мата потърпевши при злополуката нощес на автобусна спирка във Варна са без заплаха за живота. Трима от тях остават в болница поради контузии - счупени крака и други пострадвания. Те бяха блъснати от 20-годишен водач, който се е качил на тротоара и се врязал с колата си в автобусната спирка на метри от входа на многопрофилната болница “Света Анна ” в града.

" Момчето наподобява да изтърва ръководството на колата. Задната част вляво в дясно и сигурност при предпочитание да овладее колата, в спирката и в хората. След удара, хората се разхвърчаха. Спряхме, първото нещо, като спряхме рейса, затова погледнахме под колата, да няма затиснат човек ", спомня си Ивайло Гатев, водач в Градски превоз – Варна.
Две от потърпевшите дами и задграничен жител са настанени в болница без заплаха за живота. Третата жена е прегледана и освободена за домашно лекуване. От полицията потвърдиха, че е имало опит за разпра с водача, провокирал злополуката.

" Приятелите на това задграничното момче се помъчиха, само че беше владяно там с пожарникарите, с цел да не се стигне до спор ", добави Ивайло Гатев, водач в Градски превоз – Варна.

20-годишният водач е имал два акта и 11 фиша за превишена скорост.

" Основната причина за произшествията, които всеобщо стават. Това е възприятието за безотговорност. Закон за придвижване по пътищата има. Лошото е, че той не се ползва в цялостната степен. Всеки прави по улиците каквото си желае от лява лента - десен завой, от дясна лента – ляв завой, минава се на алено, всеки втори приказва по телефона, всеки втори е без колан. Ако на всички места се разположат видеокамери, тези неща ще престанат ", сподели пред Българска национална телевизия счита Атанас Балабанов – автоинструктор.

Автоинструкторите считат, че курсистите на 17-годишна възраст може да получат шофьорска брошура, само че до 18-тата си година би трябвало да карат с компаньон.

" Идват при нас 18,19-годишни младежи, които нямат обикновена визия от организация и от придвижване. Те не знаят кой светофар е техния. Тези неща се научават в доста по-ранна детска възраст. Все повече, курсистите идват, не знаят кой крайник им е левият, кой крайник им е десният ", сподели Атанас Балабанов – автоинструктор.
Пробите за алкохол и опиати на младия водач са негативни. Той е арестуван за 24 часа. Очаква се да му бъде повдигнато обвиняване за причиняване на междинна телесна щета по несъобразителност. Заплашват го до 6 години затвор.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР