Бившият президент на Малдивите, който беше тежко ранен при атентат

...
Бившият президент на Малдивите, който беше тежко ранен при атентат
Коментари Харесай

В Германия ще се продължи лечението на бившия президент на Малдивите

Бившият президент на Малдивите, който беше тежко ранен при атентат преди седмица, е трансфериран в Германия за лекуване, съобщи през днешния ден формален източник, представен от Франс прес.

Мохамед Нашид, който в този момент е ръководител на Народното събрание, стана жертва на офанзива с отдалечено задействана бомба, сложена на мотоциклет. Атентатът се случи предишния четвъртък в столицата Мале.

53-годишният Нашид е бил опериран в продължение на 16 часа, като са извадили осколки от корема и крайниците му.

Нашид сега не е в реанимация, само че остава в интензивно поделение, като през днешния ден бе преценено, че може да бъде превозен в Германия. До летището е откаран с кола за спешна помощ под засилена защита.

В първият си пост в Туитър след атентата някогашният президент благодари на здравните служби на Малдивите. Той също по този начин увери, че „ е все по този начин зает за демократично ръководство “.

Dhivehi Raajje ge si’hee dhaairaa ah marhaba aai shukur. Maiy Allah ge heyo rahmaiyfulhun thiyabeyfulhun thi edhivadaigannava heyo verikan hoadha dhinumuga dhemi hunnanan.
Kuda Eid ge thahniya!

Eid Mubarik to everyone!
— Mohamed Nasheed (@MohamedNasheed)
Миналата седмица полицията арестува трима обвинени и съобщи, че атентатът е бил стимулиран от набожен екстремизъм.

По-голямата част от жителите на архипелага в Индийския океан са мюсюлмани. Страната и преди е била цел на радикални ислямисти.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР