Бившият полузащитник на Реал Мадрид и Байерн Мюнхен Шаби Алонсо

...
Бившият полузащитник на Реал Мадрид и Байерн Мюнхен Шаби Алонсо
Коментари Харесай

Спрягат Шаби Алонсо за нов треньор в Байер Леверкузен

Бившият полузащитник на Реал Мадрид и Байерн Мюнхен Шаби Алонсо е любимец за треньорския пост в Байер Леверкузен, оповестява телевизия „ ESPN “. Клубът от Бундеслигата към момента разчита на уменията на швейцареца Херардо Сеоане, само че медиите към този момент му търсят заместител поради слабите резултати в шампионата и снощното проваляне с 0:2 от Порто в Шампионската лига.

40-годишният Алонсо беше ментор на втория тим на Реал Соасиедад в последните три сезона в Сегунда Б дивисион и напусна през месец май. Още тогава слуховете за неговото бъдеще бяха свързани с позиция в Бундеслигата.

През лятото на 2021-а година имаше вид пред него да подпише с Борусия Мьонхенгладбах, като самият Алонсо удостовери, че е бил на място за договаряния. Назначение обаче нямаше.

Като футболист кариерата му е в действителност забележителна, печелейки Световната купа през 2010-а година, както и два пъти подвига купата на европейския първенец с националния тим на Испания. Също по този начин е печелил два пъти Шампионската лига с Реал Мадрид.

Leverkusen are eyeing former Bayern Munich midfielder Xabi Alonso as possible successor of under-pressure coach Gerardo Seaone, reports ESPN's. The 40-year-old is highly rated in Germany.
— Bundesliga Latest (@BL_LatestNews)
След интервали в Реал Мадрид и Ливърпул, той игра за Байерн Мюнхен от 2014-а до 2017-а година, когато приключи и спортната си кариера.

Байер Леверкузен претърпя осма загуба във вторник, проваляне с 0:2 от Порто в Шампионската лига в 12-ия формален мач във всички шампионати през сезона.

Клубният необут на Леверкузен Фернандо Каро, който също е испанец, по-рано в обществено изказване пред медиите изиска „ бързи резултати “ от Сеоане. Нищо чудно в срещата в събота против Шалке’04 от локалното състезание да се окаже последна за швейцареца. Преди това като възможни наследници на Сеоане бяха посочени Томас Тухел, Ади Хютер и Доменико Тедеско.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР