Биткойн (BTC) поддържа ценово ниво в диапазона $60,000 - $62,000

...
Биткойн (BTC) поддържа ценово ниво в диапазона $60,000 - $62,000
Коментари Харесай

Биткойн миньорите започват да продават – какво означава това за цената на BTC?

Биткойн (BTC) поддържа ценово равнище в диапазона $60,000 - $62,000 за нескончаем интервал от време, само че последните събития демонстрират, че пред водещата криптовалута има евентуални провокации.

Миньорите са изправени пред все по-голям напън, видно от забележителния спад в приходите след халвинга. Това натоварване се отразява посредством намаляващия хаш рейт, което докара до четвъртата за годината негативна промяна на компликацията на мрежата. Ако изискванията се влошат, на майнинг промишлеността може да се наложи да продаде огромна част от своите BTC ресурси, с цел да поддържат рентабилността си, което евентуално може да усили натиска за намаление на цената на Биткойн.

На Уолстрийт обаче се обрисува контрастна картина. Неотдавнашни данни разкриха, че американските спот Биткойн ETF-и са отбелязали общ чист приток от $11.78 милиарда, като на 8 май е регистриран дневен чист приток от $12 милиона. Обратно, както IBIT на Blackrock, по този начин и GBTC на Grayscale не означиха чист приток през същия интервал. Освен това Grayscale BTC ETF тръстът (GBTC) означи нулев чист поток на 8 май и записва общ чист отлив в размер на $17.5 милиарда. В Азия HK Spot BTC ETF-ите също означиха сериозен чист приток от стартирането си, което контрастира с чистия отлив за HK Spot ETH ETF на 8 май.

С оглед на тези контрастни трендове цената на Биткойн означи над 4% спад през последните 24 часа, като все още на писане на публикацията се търгува на равнище $60,690. MVRV коефициентът на BTC се е повишил което сподели, че множеството адреси, притежаващи BTC, в този момент са печеливши. Тъй като рентабилността се усилва, притежателите могат да бъдат подтиквани да продават и да прибират облаги, което може да повлияе на пазарната динамичност.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР