Безспорно няма друг бизнес като шоубизнеса, заради което и най-смелите

...
Безспорно няма друг бизнес като шоубизнеса, заради което и най-смелите
Коментари Харесай

Екшън легендата Стивън Сегал навърши 70 г.

Безспорно няма различен бизнес като шоубизнеса, поради което и най-смелите звезди в него вършат тъкмо това, което се желае от тях - всичко.

В края на 80-те това, което хората желаеха, бяха екшън филми, в които наркодилъри и интернационалните нарушители бяха ритани, удряни и застрелвани от един тайнствен специалист по бойни изкуства с каменно лице, с други думи казано - Стивън Сегал.

Той владееше боксофиса в продължение на години с големи шлагери като " Труден за ликвидиране ", " Над закона " и " Под блокада ". Но от време на време да дадеш на публиката това, за което копнее, не всеки път е едно и също с това, от което има потребност. Вкусовете се трансформират и в последна сметка славата на кино звезда последователно избледнява, написа life.dir.bg.

Стивън Сегал е роден е на 10 април 1952 година в Ласинг, щата Мичиган. Баща му Самюъл е гимназиален преподавател по математика, а майка му Патриша е медицински технолог. Сегал стартира да учи бойни изкуства при Фумио Демура още като дете.

По-късно, на 17-годишна възраст, той отпътува за Япония, където преподава британски език, учи дзен и усъвършенства бойните си изкуства, като в последна сметка получава черни колани по айкидо, карате, джудо и кендо.

Прекарва 15 години в Азия, изучавайки източна философия и от време на време хореографирайки бойни подиуми с бойни изкуства във филми, работейки със звезди като Шон Конъри и Тоширо Мифуне. Когато се завръща в Съединените щати, отваря академия за бойни изкуства и става телохранител на звезди като Кели ЛеБрок и холивудския сътрудник Майкъл Овиц. Първата от тях става брачна половинка на Сегал, а втората му оказва помощ да снима филми.

Филми и ТВ излъчвания

Първият му филм - " Над закона " от 1988 година, е добре признат от феновете на екшъна, което води до " Труден за ликвидиране " от 1989 година и " Под блокада " от 1992 година - най-популярният му филм досега. През 1994 година режисьорският му дебют " Опасна зона " има разочароващи резултати. От края на 2009 година артистът се опитва в малкия екран със сериала " Steven Seagal: Lawman ", в който той работи като авариен заместник-шериф в Луизиана. В сериала " Истинско правораздаване ", предаван от юли 2011 година до септември 2012 година, артистът се снима като началник на оперативна група под прикритие във Вашингтон. Отново на огромния екран, артистът се снима в " Наказателен отряд ", с Винг Реймс, и " Gutshot Straight ". Участва и в документален филм през 2015 година

Извън екрана

Наред с вниманието, което получава като кино звезда, Сегал попада в заглавията на вестниците и поради живота си отвън екрана. С намеците за възможна връзка с Централно разузнавателно управление на САЩ, той провокира съмнения и във връзка с работата си с тибетските борци за независимост.

През 1997 година холивудската звезда разкрива, че е получил купата тулку - преобразяване на будистки лама - от Негово Светейшество Пенор Ринпоче. Дори и през скептицизма, той поредно учи будизма. Няколко души обаче са скептични по отношение на духовния статус на Сегал. Тъй като е упрекнат в полов тормоз, някои се съмняват дали той има моралния темперамент да бъде лама. Дори Ричард Гиър изрази известно подозрение, като сподели:

" Ако някой е тулку, това е ужасно. Но никой не знае дали изказванието на Сегал е правилно. "

Други настояват, че преди да бъде разгласен за тулку, той е дарил много пари на учебно заведение, което може да изясни неговия комфортно прочут минал живот. Всичко е изключително необичайно, като се има поради, че тези превъплътени учители нормално се откриват като деца.

През 2013 година Сегал още веднъж нашумя поради взаимоотношенията си с чеченския водач Рамзан Кадиров, който е упрекнат в похищение и изтезаване на ислямски бунтовници и техните фамилии. През май той посещава дома на Кадиров в столицата Грозни, преди да се върне в Чечения през октомври, когато е видян на церемониален концерт.
Снимка: БГНЕС/ EPA  Екшън легендата Стивън Сегал навърши 70 година

Стивън Сегал се сближи и с съветския президент Владимир Путин, а през 2018 година 69-годишният артист беше назначен за специфичен представител на страната в Съединени американски щати, който да предизвиква " съдействието в региона на културата, изкуството, публичния и младежкия продан ", съгласно съветското външно министерство. Той написа в Twitter, че има за цел " да се стреми към мир, естетика и позитивни резултати в света ".
Снимка: БГНЕС/ EPA  Екшън легендата Стивън Сегал навърши 70 година

През февруари 2020 година беше обявено, че Сегал се е съгласил да заплати 314 000 $ на Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища, откакто не е разкрил възнаграждението си за разпространение на предложение на биткойни в обществените медии.

Бойни изкуства

Сегал се реалокира в Япония сред 1971 и 1973 година През 1974 година той се завръща в Калифорния. Същата година се среща с Мияко Фуджитани, щерка на занаятчия по айкидо от Осака, която има черен колан втора степен и е пристигнала в Лос Анджелис, с цел да преподава айкидо. Когато Мияко се връща в Осака, Сегал потегля с нея. След това те се женят и имат наследник Кентаро и щерка Аяко. Сегал преподава в школата, благосъстоятелност на фамилията на Мияко, макар че постоянно се твърди, че той е първият неазиатец, отворил доджо в Япония. Мияко и брат ѝ към момента преподават там, а майка ѝ е ръководител към 1990 година

Първоначално Сегал се връща в Таос, Ню Мексико, дружно със своя възпитаник (и по-късно кино каскадьор) Крейг Дън, където отварят доджо, въпреки че Стивън прекарва огромна част от времето си в други инициативи. След още един интервал в Япония, през 1983 г, артистът се завръща в Съединени американски щати със старшия си възпитаник Харуо Мацуока. Двамата отварят айкидо доджо.

Той оказва помощ за образованието на бразилския играч по смесени бойни изкуства Лиото Мачида. Лиото признава на Стивън, че му е оказал помощ да усъвършенства предния удар, с който нокаутира Ранди Кутюр на UFC 129 през май 2011 година
Лъжите, които Сегал е изрекъл
Стивън обича да се показва като невъзмутим, спокоен и въздържан с държание на японски сенсей по бойни изкуства, който е изцяло недостижим и невредим. Тази фасада обаче като че ли се разпада зад кулисите, защото против артиста има куп недоволства - от това, че натрапчиво си измисля истории, с цел да наподобява по-интересен, през основателни обвинявания в тормоз до съмнителни покупко-продажби с непознати сили. Вероятно има доста не толкоз приятни неща за Сегал, които не знаете.

Той е лъгал за расата си

През дългата си кариера Стивън Сегал е приемал доста разнообразни културни облици. Имаше време, в което говореше от гетото, само че това някак си бледнее спрямо другите му изявления. Той е заявявал, че произлиза от разнообразни среди, като да вземем за пример в обособени случаи се е представял за италианец, японец и руснак, до момента в който в действителност е с ирландско и еврейско родословие.

Казва, че се е борил с якудза

Сега в действителност ще навлезем в някои от странните и искрено погрешни неща, които Стивън Сегал е казвал през дългата си кариера. Едно от най-прочутите е, че е з до момента в който е бил в Япония, е водил борба с якудза благодарение на ирландската мафия.

Казва, че е помагал за образованието на сътрудници на Централно разузнавателно управление на САЩ

Следващият недействителен факт в дългата история на лъжите му е моментът, в който той споделя, че е помагал за образованието на сътрудници на Централно разузнавателно управление на САЩ. В някои изявленията декларира, че е обучавал сътрудници на Управлението в ръкопашен пердах, с цел да се борят с терористите, както и че самият той е минал образование в Централно разузнавателно управление на САЩ и от време на време е помагал в полеви задачи. Очевидно обаче по време на въпросната подготовка не е имал визия по какъв начин да употребява карта и компас.

Казва, че приказва четири езика

Връщаме се към културното му заграбване, за което стана дума по-рано. В предишното Стивън е заявявал по обособени мотиви, че приказва японски, съветски и италиански, само че истината е, че няма доказателства да приказва различен език с изключение на британски. Единственото изключение е може би японският, защото той в действителност е бил в Страната на изгряващото слънце за известно време, само че няма свидетелства, че фактически приказва тамошния език.

Той в никакъв случай не е упражнявал с създателя на айкидо

Единствената същинска обич на Стивън в живота му е бойното изкуство айкидо. Той го практикува от 13-годишна възраст и твърди, че е получил спонсорство, с цел да живее и тренира с създателя му Морихей Уешиба в Япония. Проблемът е, че Уешиба умира през 1969 година, което значи, че артистът е бил млад младеж, който в действителност е живял самичък в Япония и е пропущал учебно заведение.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР