УЕФА прави всичко по силите си, за да ограничи вкарването

...
УЕФА прави всичко по силите си, за да ограничи вкарването
Коментари Харесай

УЕФА има проблем с руските знамена на мачовете от Европейското по футбол

УЕФА прави всичко по силите си, с цел да ограничи вкарването на съветски флагове по трибуните за първия мач на Украйна от Европейското състезание в понеделник. Притесненията на Съюза на европейските футболни асоциации нарастнаха, откакто флага на Русия се появи по време на други мачове от шампионата, в това число на мача Сърбия-Англия преди ден.

От УЕФА оповестяват, че защитата ще се опита да намерят и отстранен всички съветските флагове на стадиона в Мюнхен, където Украйна ще играе футболна среща против Румъния в груповата фаза на Евро 2024.

Отборите на Русия са осъдени да не вземат участие в интернационалните спортни надпревари поради пълномащабната военна инвазия в Украйна.

Организаторите обаче не могат да спрат съветските жители от това да си закупят билети за мачовете от Евро 2024. Националният байрак на Русия беше развян на някои от първите мачове от груповата фаза, в това число и по време на мача на откриването.

Няколко съветски флагове бяха видяни и измежду агитката, подкрепяща Сърбия, по време на мача на сръбския тим против Англия в неделя. Там се развяваха и сръбски флагове с карта, която не зачита териториалната самостоятелност на Косово.

Същото знаме, изобразяващо Косово като част от сръбската суверенна страна, беше изложено в съблекалнята на националния тим на страната преди мача за Световната купа против Бразилия през 2022 година Тогава ФИФА, която е уредник на шампионата, стартира дисциплинарно произвеждане поради този случай.

Преди началото на Европейското състезание по футбол немските управляващи обявиха, че желаят да разрешат единствено внасянето на флагове на участващите тимове на стадионите и в формалните почитател зони, където се излъчват мачовете. Това се разглеждаше и като защитна мярка, с цел да се избегнат евентуални провокации, в случай че бъдат изложени израелски и палестински флагове.

Макар че националните флагове не са неразрешени от УЕФА, в случай че те се демонстрират в мачове със социално-политически подтекст, тогава има риск да попаднат в категорията " провокативни " и тогава би трябвало да бъдат неразрешени. Според правилника на УЕФА " провокативни флагове ", които се намират на стадиона или наоколо до него, са в нарушаване на разпоредбите. Съгласно напътствията " обидните материали " би трябвало да бъдат отстранени от защитата.

УЕФА също по този начин има дисциплинарни правила против политическите послания на стадионите и може да накаже тимовете, в случай че такива се демонстрират от техните почитатели.

През ноември предходната година футболният съюз наложи санкция в размер на 15 200 паунда на шотландския футболен клуб " Селтик ", откакто последователите му издигнаха палестински флагове по време на мача от Шампионската лига против " Атлетико Мадрид ". Ръководният орган на европейския футбол счете, че демонстрацията по време на мача носи " провокативно обръщение с афектиран темперамент " и наложи глобата.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР