Софийска районна прокуратура (СРП) постанови незабавно отвеждане на В.С., лице

...
Софийска районна прокуратура (СРП) постанови незабавно отвеждане на В.С., лице
Коментари Харесай

Мъж, нападнал с нож дете в София, е задържан в изпълнение на указания на СРП

Софийска районна прокуратура (СРП) постанови неотложно отклоняване на В.С., лице във влошено психологично положение по смисъла на член 153 от Закона за здравето, в лечебно заведение със незабавен банкет, където да бъде предаден на дежурен доктор за лекуване. Това оповестиха от пресцентъра на СРП.

Прокурорската кореспонденция е формирана във връзка подаден сигнал от бащата на В.С. до Софийска районна прокуратура от 10.06.2024 година и не е обвързвана с медийните изявления за нападнато дете от 17.06.2024 година, във връзка с които към сегашния миг няма докладвана кореспонденция в СРП.

След информация е открито, че е налице еднаквост на лицето от публикуваните изявления в средствата за всеобща информация и жителя, против който е подаден сигнала от 10.06.2024 година Става въпрос за лице, живущо в гр. София, ж.к. „ Люлин “, по отношение на което са налице данни, че страда от психологично заболяване и е рисково за близките.

 

На 12.06.2024 година по инструкции на прокурор при Софийска районна прокуратура е предоставена незабавна инспекция, в границите на която лицето е открито и арестувано за предприемане на профилирани медицински грижи за преодоляване на незабавното му положение.

 

Предстои да бъде преценена нуждата от взимане на решение за осъществяване на наложително лекуване от страна на ръководителя на лечебното заведение, в което е настанен В.С., с стимулирано искане до Софийски областен съд.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР