Военните действия в Рафах и южната част на ивицата Газа

...
Военните действия в Рафах и южната част на ивицата Газа
Коментари Харесай

Военните действия в Газа продължават въпреки обявените паузи

Военните дейности в Рафах и южната част на линията Газа не престават макар известието на израелските военни от неделя за тактически паузи в интервенциите, с цел да се даде опция за достъп на филантропична помощ, съобщи през днешния ден пред кореспонденти ръководителят на Агенцията на Организация на обединените нации за подкрепяне на палестинските бежанци Филип Лазарини, съобщи Ройтерс.
Прочетете още
Израелският министър председател Бенямин Нетаняху през вчерашния ден разкритикува оповестените от военните проекти за осъществяване на ежедневни паузи в боевете по един от главните пътища към палестинския анклав, оповестява Българска телеграфна агенция.

Лазарини, общоприет комисар на основния снабдител на филантропична помощ за Газа, съобщи, че не е имало пауза в боевете.

" Имаше информация, че такова решение е било взето, само че на политическо равнище се споделя, че няма такова решение ", съобщи Лазарини на конференция. " Така че за момента мога да ви кажа, че военните дейности не престават в Рафах и в южната част на Газа. И че в действен проект към момента нищо не се е трансформирало. "

Израелските военни обявиха през днешния ден, че силите им не престават целенасочени интервенции, учредени на разузнаване, в Рафах, които включват близки боеве с бойци на " Хамас " и изземване и заличаване на оръжия.

През уикенда израелските военни бяха оповестили ежедневните паузи от 05:00 ч. по Гринуич до 16:00 ч. по Гринуич в региона от Керем Шалом в южната част на Израел до пътя Салах пъкъл Дин и по-късно на север. По-късно армията на Израел посочи, че естествените й интервенции в Рафах ще продължат.

Междувременно Ройтерс оповестява, че локални поданици декларират, че израелските сили навлизат все по-дълбоко в централните и западните региони на Рафах, което е съпроводено от тежки съпътстващи сражения. Въоръжени групи, водени от " Хамас ", са водили непосредствен пердах в лагера Ал-Шабура в центъра на Рафах, съгласно локални поданици, които оповестяват, че непрестанно се чуват звуци от детонации и пукотевица.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР