Берлин реши да изключи светлините на няколко паметника и исторически

...
Берлин реши да изключи светлините на няколко паметника и исторически
Коментари Харесай

Берлин остава на тъмно. Спират осветлението на историческите сгради

Берлин реши да изключи светлините на няколко паметника и исторически здания през нощта в сряда против четвъртък като част от националните старания за икономисване на сила на фона на страховете от дефицит през зимата, оповестяват международните организации.

Около 200 емблематични здания в немската столица, в това число Колоната на успеха, дворецът Шарлотенбург и кметството няма да бъдат осветени през нощта.

„ Като се има поради войната против Украйна и заканите от Русия във връзка с енергийната политика, значимо е да използваме силата си допустимо най-внимателно “, сподели Бетина Яраш, сенатор по околната среда, подвижността и потребителите в Берлин.

Градът ще спести от потреблението на сила от 1400 проектора, употребявани за осветление на тези обекти, оповестява вестник Стандарт.

За да спрат автоматизираните механизми, които включват светлините при рухване на нощта, е нужна човешка интервенция постройка по постройка, което ще отнеме няколко седмици. Берлин в началото няма да спести пари вследствие на мярката, защото цената на интервенцията е същата, като 40 000 евро разноски за електрическа енергия, спестени за една година.

Държавният глава Франк-Валтер Щайнмайер също се опита да даде образец тази седмица, като разгласи, че формалната му резиденция в Берлин - дворецът Белвю, към този момент няма да бъде осветлен през нощта, с изключение на при специфични случаи, като държавни визити.

В продължение на няколко седмици държавното управление на немския канцлер Олаф Шолц прикани за национална готовност за икономисване на сила, защото цените експлодираха след нахлуването на Русия в Украйна.

Русия неотдавна фрапантно понижи доставките на газ за Германия - един от нейните съществени клиенти - като част от продължаващото си опълчване със Запада, подхранвайки страховете от зимен дефицит.

В Германия започва акция, ориентирана към промишлени и битови консуматори, за поощряване на избрани практики, като да вземем за пример понижаване на климатизацията на постройките, благоприятстване на публичния превоз или закупуване на душове, които употребяват по-малко вода.

Много огромни градове в страната също оповестиха проекти за икономисване на сила.

Преди войната в Украйна Германия купуваше 55% от газа си от Русия - дял, понижен при започване на юни до 35%, само че към момента оставя страната на милостта на съкращенията на газа, решени от Москва. Енергийната компания "Газпром " на няколко стадия понижи доставките на газ за Германия до 20% от потенциала по газопровода "Северен поток ".
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР