Ансамбълът на България защити абсолютната си титла в многобоя на

...
Ансамбълът на България защити абсолютната си титла в многобоя на
Коментари Харесай

Ансамбълът ни по художествена гимнастика е европейски шампион

Ансамбълът на България отбрани безспорната си купа в многобоя на 40-то Европейско състезание в Будапеща , Унгария. Магдалина Миневска, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Маргарита Василева бяха безапелационни и в двете си изигравания.
 Българска телеграфна агенция
Възпитаничките на Весела Димитрова и Ясена Стойнева, които са европейски шампионки в многобоя от Баку 2023, получиха за композицията си с пет обръча извънредно високата оценка от 39.150 точки, оповестява БФХГ.
 Българска телеграфна агенция
Боряна Калейн завоюва купата, а Стилияна Николова взе сребърното отличие на финала на обръч на 40-о Европейско състезание по художествена гимнастика в унгарската столица Будапеща.

Абсолютната европейска шампионка от Баку 2023 Калейн изигра чудесно композицията си и получи оценка от 35.250 точки (18.5 компликация, 8.300 осъществяване, 8.500 артистичност, 0.050 наказание). За нея това е второ злато по-късно в отборната конкуренция при дамите. От българския щаб подадоха контестация за компликация с тяло, която не беше почетена.

Това е първа европейска купа на обръч за България от 1988 година, когато Бианка Панова печели златен орден на еврошампионата във Финландия.

Златната медалистка в многобоя от през вчерашния ден Стилияна Николова също показа мощно съчетанието си и съдиите й дадоха 34.950 точки (18.1, 8.400, 8.450). Отново България подаде контестация за компликация с тяло, която беше отхвърлена и оценката остана същата. Възпитаничката на Валентина Иванова взе трето отличие от надпреварата в унгарската столица.

Трета в този край се подреди Таисия Онофричук (Украйна) с 34.900 точки, която през днешния ден чества рожден ден. Европейската вицешампионка в многобоя София Рафаели (Италия) направи съществени неточности и остана последна с 30.450. 

Така България към този момент има седем медала от шампионата - четири златни, два сребърни и един бронзов.

По-късно през днешния ден са финалите на топка, на бухалки и на лента при дамите, както и при ансамблите на пет обръча и три ленти/две топки с българско присъединяване.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР