България трябва да развие Регионален кризисен център, свързан с адаптация

...
България трябва да развие Регионален кризисен център, свързан с адаптация
Коментари Харесай

Юлиян Попов: Напоителната система за земеделие в България трябва да се възстанови

България би трябвало да развие Регионален спешен център, обвързван с акомодация към климатичните промени.
Това сподели някогашният министър на околната среда и водите Юлиян Попов, старши консултант на Европейската фондация за климата.
" Надявам се един ден да стане това - България би трябвало да развие Регионален спешен център. Защото това, което изпитва Гърция - тя е в доста огромна степен подложена на риск от горски пожари - изисква освен гръцка интервенция, изисква и интернационална интервенция, когато рецесията е доста огромна. Така че един Регионален център, обвързван с акомодация към климатичните промени и справяне с рискови положения, който е основан в България, би бил от огромна помощ и за България, и за прилежащите страни. Освен това би бил съвършената районна дипломация, тъй като няма по-добра дипломация от това да окажеш помощ на прилежащата страна, когато става дума за неволя ". Напоителната система за земеделие в България би трябвало да се възвърне, безапелационен беше някогашният министър на околната среда и водите и добави, че би трябвало да се премисли методът, по който се ръководят язовирите в страната:
" Управлението на водата в България би трябвало трагично да се промени.... Това е ръководство на язовирите, разчистване и ревитализация на реките, в това число и в градски условия, и напоителните системи. Трябва да се понижат доста загубите във ВиК.... Всичко това би трябвало да се премисли. Инвестициите в тази сфера са големи, само че те са оправдани поради бъдещето на нашите деца, тъй като климатичните промени, загубите на води са нещо, което може да докара големи вреди на България, в случай че не се овладее този бранш, който в този момент е малко оставен ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР