Банковата карта заема второ място с 54% сред предпочитаните методи

...
Банковата карта заема второ място с 54% сред предпочитаните методи
Коментари Харесай

67% от нашенците предпочитат да плащат в брой

Банковата карта заема второ място с 54% измежду желаните способи за разплащане от българите, а парите в брой не престават да държат първа позиция с 67 на 100. Това демонстрират резултатите от интернационалното изследване " Нагласи към методите на разплащане ", поръчано от " Ево Груп " в партньорство с " Виза " в страните от Централна и Източна Европа.
Като съществена причина да се избира заплащане в брой 38 на 100 от интервюираните показват отсъствието на опция за цифрова трансакция в магазина или пункта за услуги.
Едва 25 на 100 от интервюираните българи са платили за последната си покупка в магазин с карта или благодарение на телефон, смарт часовник или друго устройство. На подобен въпрос за последната им онлайн покупка 34 на 100 от интервюираните дават отговор, че са платили в брой при доставка.
Магазините, които обезпечават опция за цифрови способи на разплащане, се възприемат позитивно от българските консуматори - близо 41 на 100 от интервюираните считат, че те са модерни, а 42 на 100 от тях - че са насочени към потребителя. Една пета от респондентите пък показват, че са си тръгвали от хранителен магазин, защото липсва опция за покупка с карта. Особено остро неналичието на цифрови разплащания се усеща на пазари и базари (42 на сто), при коафьор, бръснар, козметик (45 на сто), в такси (42 на сто), при доктор, ортодонт или физиотерапевт (35 на сто).
 >

 
 
 
 >
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР