Българското общество е много тревожно със засилващия се натиск по

...
Българското общество е много тревожно със засилващия се натиск по
Коментари Харесай

Кънчо Стойчев: Проблемът не е в правителството или състава му, а в сглобката му

Българското общество е доста обезпокоително със засилващия се напън по доста линии да заемем безапелационна позиция в задълбочаващия се спор сред Русия и Украйна. В този проект ръководството се проваля, тъй като не е задоволително умерено със себе си. Това сподели общественият антрополог Харалан Александров в предаването „ Денят стартира с Георги Любенов " по Българска национална телевизия.

По думите му хората всеобщо не схващат нуждата България да се ангажира повече с поддръжка за Украйна. Твърдата проатлантическа позиция на държавното управление не може да бъде артикулирана съответно към обществото. Президентът е натурален изразител на това въодушевление, уточни той.

Социологът Кънчо Стойчев счита, че съглашение сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ няма да има. В момента сме очевидци на взаимни отстъпки, само че те не трябва да се интерпретират от ПП-ДБ като уязвимост на сътрудниците им, уточни той. „ Бойко Борисов държи ключа към това дали да има държавно управление или не. Борисов печели време. Наистина направи стъпки обратно, само че положителният политик би трябвало да може да прави стъпки обратно ", разяснява социологът.

Проблемът не е в държавното управление или състава му, а в сглобката му. „ То би трябвало да бъде подкрепяно от едно несъществуващо болшинство в Народното събрание и от там идва цялата драма. Докога Борисов ще поддържа това държавно управление и какъв брой дълго ще изкара то зависи от това докога ще му е преференциално ", съобщи Стойчев.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР