Жителите на Северен Израел няма да могат да се върнат

...
Жителите на Северен Израел няма да могат да се върнат
Коментари Харесай

Хизбула предупреждава израелци, че няма да се върнат по домовете си

Жителите на Северен Израел няма да могат да се върнат у дома за началото на идната образователна година, в случай че тяхното държавно управление продължи с офанзивата си в Ивицата Газа.

Това съобщи в понеделник ръководителят на ливанската въоръжена формация " Хизбула ", представен от " Ройтерс ". 

" Хизбула " води сражения против израелската армия през южната граница на Ливан паралелно с войната в Газа. Тя по едно и също време поддържа своя съдружник, палестинската въоръжена формация " Хамас ", само че и желае да възпре Израел да стартира нахлуване против Ливан.

В телевизионно послание в понеделник Насрала повтори, че неговата формация ще продължи да се бие, до момента в който Израел продължава атаката си против Газа.

" Връзката сред подкрепящия ливански фронт и Газа е дефинитивна, дефинитивна и безапелационна, сподели той. Никой няма да може да ги деактивира. "

Боевете разселиха десетки хиляди хора от двете страни на границата и породиха страхове от по-голяма война сред тежко въоръжените съперници.

Израел съобщи, че иска да осигурижителите да се върнат вкъщи на север или чрез дипломатическо съглашение с ходатайство, или посредством военна офанзива против Ливан. Семейства, изселени от Северен Израел, се надяваха да се върнат вкъщи до 1 септември за началото на образователната година.

Насрала се обърна към разселените в понеделник, като сподели: " в случай че желаете да разрешите казуса, отидете при вашето държавно управление и им кажете да спрат войната против Газа ", написа news.bg.

Усилията на Египет и Катар да обезпечат преустановяване на огъня в Газа се провалиха миналата седмица, откакто Израел дейно отхвърли проекта на интернационалните медиатори.

В понеделник израелските сили навлязоха надълбоко в руините на северния край на Газа, с цел да си върнат регион, където те твърдяха, че са разрушили " Хамас " преди месеци, до момента в който на юг танкове и войски нахлуха през автомагистрала към Рафах.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР