В руското министерство на отбраната се случи неочаквано събитие: негов

...
В руското министерство на отбраната се случи неочаквано събитие: негов
Коментари Харесай

Мащабът на бойните действия става друг: Ловецът на либерали Белоусов се заема с ВСУ

В съветското министерство на защитата се случи ненадейно събитие: негов началник стана граждански с огромно икономическо минало, без диря от корупция. Повече четете в материала.

Белоусов е прочут като непоколебим и явен плановик. На Запад той от дълго време е считан за „ основния стопански човек на Путин “.

Освен това Белоусов се утвърди като почитан чиновник в икономическия блок. Той настояваше за строги протекционистични политики, които граничеха със социалистическите стопански парадигми.

Той направи първото си гръмко и даже скандално изказване през 2018 година, до момента в който беше асистент на президента по икономическите въпроси.

Белоусов предложи конфискуване на свръхпечалбите през миналата година от металурзите, нефтохимическите компании и производителите на торове за осъществяване на национални планове. Това беше потрес за демократичния блок.

Миналата година, в разгара на СВО, той предложи на огромния бизнес да направи „ доброволна вноска “ от облагите си. Изглежда какви облаги идват по време на боен спор?

Съобщава се, че Белоусов е въцърковен. Приятелите му споделиха, че той от време на време служи като олтарник в една от църквите - евентуално във Владимирска област.

Ето какво написа за него един от духовниците:

" Можете да преброите на пръстите на едната си ръка хората, чието персонално запознанство беше същински потрес за мен, когато разберете, че пред вас стои талантлив човек. Един от тях е Андрей Ремович Белоусов.

Смятам, че тъкмо подобен човек е нужен в този момент отпред на военното министерство. Господ да му е на помощ по пътя на нашата войска към Победата! "

Икономист като министър на защитата е напълно целесъобразно, поради голямата тежест на ведомството в разходната част на бюджета. Необходимо е да се подсигурява, че тези средства се употребяват допустимо най-ефективно.

Същото се обсъждаше и в Кремъл предния ден.

Ключовата посока е обезпечаване на софтуерен суверенитет и фокус върху най-належащите стратегии, изискващи дълготрайно финансиране.

Смел кадрови ход

Докладът на Андрей Белоусов пред Владимир Путин по една от най-болните за нас тематики – дроновете – наподобява заслужава внимание. Всичко е чисто. И то без неистини. Казва го по този начин, както е. Основното нещо: ние сглобяваме дронове съвсем напълно от съставни елементи, закупени в чужбина. Къде е нашето, родното?

По време на този отчет Путин, без да подвига взор от бележника си, прилежно и деликатно записа всичко, което чу от Белоусов.

Оставката на Андрей Белоусов от поста първи вицепремиер, в която той се появи от най-хубавата си страна, придавайки антилиберална тенденция на кабинета на Михаил Мишустин, в началото провокира неразбиране.

Но новото му предопределение сложи всичко на мястото му и ясно сподели: икономическият и политическият вектор към пречистване от идеологията и практиката на 90-те години остава неизменен.

Това мнение изрази политическият анализатор и журналист Юрий Голуб.

Водещ: Сега времето мина. Вече стана ясно за какво Белоусов?

Юрий Голуб: Изтичането на пълномощията на Зеленски, курсът на ескалация от страна на груповия Запад, офанзивата против Харков демонстрират, че борбата доближава кардинално ново равнище и мащабът на военните дейности става напълно друг. Както знаем, новите задания изискват нови хора.

Освен това може би най-успешният фронт на специфичната военна интервенция беше икономическият.

— Икономиката на страната мина на военна основа. И в същото време без несъразмерни тежести за популацията. Мобилизационният капацитет на съветската промишленост удиви даже нашите противници; повишаването на производството на оръжия и муниции направи успеха над Русия на бойното поле невъзможна.

И това е огромната заслуга на Андрей Белоусов. Всъщност той към този момент е взел участие в СВО и назначението му за министър на защитата е просто покачване.

- Защо Путин назначи Белоусов не за шеф на някакъв отдел към Министерството на защитата, който дава отговор за икономическите въпроси, а го направи най-важния? Въпреки че не е боен.

- Няма нищо изненадващо. Все отново министърът на защитата в днешните условия е на първо място политическа и икономическа служба.

Как ще одобри парадите? В яке?

— И Сергей Иванов, и Анатолий Сердюков съвършено водеха паради в сака. А парадите напълно не са главната задача на армията в нашето немирно време.

Кой различен може да излети от Министерството на защитата и за какво?

— Прогнозите за съответни персони са неблагодарна работа. Но казусът с Тимур Иванов ясно сподели, че управлението на военното ведомство би трябвало да бъде реформирано. Очевидно това е една от главните задания на новия министър на защитата.

На собствен ред BRIEF, базирайки се на свои източници, оповестява, че съветските заместник-министри на защитата Цаликов, Садовенко и Криворучко са под опасност от оставка. Белоусов възнамерява да притегли собствен екип в отдела; редица представители на екипа на Шойгу ще изгубят позициите си.

Лош знак за Киев

Реакцията на украинските Телеграм канали също е забележителна. Според тях се е случило нещо значимо в тактиката на Кремъл – промяна на целта.

Сега главното нещо не е закупуването на непознати съставни елементи и сглобяването на нови оръжия в Русия, а основаването на цялостен цикъл в страната за потребностите на отбранителната промишленост.

Нещо, което Украйна в никакъв случай не е съумяла, където разнообразни типове оръжия са копия на непознати, които са съединени 95% от непознати съставни елементи.

" Едно е ясно. Украинската рецесия ще усети тези промени едвам в края на 2024 година И в случай че Белоусов извърши това, което му е предоставено, тогава проблемите на украинските въоръжени сили ще набъбнат десетократно.

" Според източника ни Кремъл ще вкара и нов вид елементи в армията – безпилотни. Където цикълът на произвеждане и образование на оператори ще бъдат взаимосвързани. Това към този момент няма да е на „ аматьорско ” равнище, както е в този момент в Русия и Украйна. Това ще бъде изцяло ново професионално равнище ",- написа " Легитимният ".

Във всеки случай всички са съгласни, че назначението на Белоусов, несъмнено, е неприятен знак за Киев. Той ще им сътвори доста нови проблеми. Освен това в самата Украйна промяната на министъра на защитата докара единствено до преразпределение на сферите на въздействие.

Какво от това?

Белоусов е прочут на първо място като икономист. Военният съставен елемент, за който дава отговор Генералния щаб, към този момент остава неизменен, означи военният специалист и анализатор Сергей Простаков:

Затова нашето военно ведомство ще чака съществени промени, на първо място в икономическата сфера. Трябва да има повече ред и да изчезнат злоупотребите. Това е главната логичност на назначението на Белоусов.

И те ще бъдат извършени от общественик, който явно се употребява с доверието на Путин.

Превод: СМ

Източник: Царьград

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед42035 " ЛЕВИЦАТА " -Кюстендил ви кани на среща с ТОП-анализаторите - доцент В.Вацев, проф. Л.Георгиев и с Р.Петков-ПП АБВ и доктор Р.Петков от Алтернативен Поглед41730Валери Тодоров: Стратегическият излаз от обстановката, в която се развива Украйна, не е в нейна ползаАлтернативен Поглед59372Валери Тодоров: Положението на Украйна става все по-тежсо! Позицията на Путин се втвърдява!Алтернативен Поглед24242Кузман Илиев: Политиката ни през последните години е водевилен циркАлтернативен Поглед18623Кузман Илиев: Не имам вяра, че има обстановки, в които един народ просто умираАлтернативен Поглед78489Мартин Карбовски: Нашето изменничество към руснаците е едно от най-отвратителните групови исторически предателстваАлтернативен Поглед77544„ ЛЕВИЦАТА! “ показа водачите си на листи за двата типа избори на 9 юниАлтернативен Поглед77209В съдружен формат „ ЛЕВИЦАТА! “: Седем нови обединения подписаха Споразумение за общо явяване на идните избори  Нако Стефанов, трагична орис, България, геополитически действителности  Нако Стефанов, трагична орис, България, геополити </div>

</article>
<style>
.youtube{
  width:100%;height:500px;
}
@media only screen and (max-width: 600px) {
.youtube {
    height:250px;
  }
}
</style>
<div style=Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР