В света на емисиите на парникови газове най-голяма част от

...
В света на емисиите на парникови газове най-голяма част от
Коментари Харесай

Изследователите откриват, че малък организъм има силата да намали устойчивите парникови газове в земеделските полета

В света на излъчванията на парникови газове най-голяма част от виновността е на въглеродния диоксид. Но дребните организми, които виреят в земеделските полета по света, отделят доста по-мощен газ, азотен оксид, и учените от дълго време търсят метод да се оправят с него.

Сега някои откриватели считат, че са разкрили бактерия, която може помогне. Писайки в тазседмичния Nature, те споделят, че обширни лабораторни и полеви опити демонстрират, че естествено получените бактерии понижават азотния оксид, без да нарушават други микроби в почвата. Освен това оцелява добре в почвата и би било относително на ниска цена за произвеждане.

„ Мисля, че пътят, който отворихме тук, отваря редица нови благоприятни условия в биоинженерството на обработваната почва, “ сподели Ларс Бакен, професор в Норвежкия университет по естествени науки и един от създателите на проучването.

Паунд азотен оксид - по-известен като комичен газ, нещото, което отпуска хората на зъболекарския стол — може да затопли атмосферата 265 пъти повече от един кил...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР