В Университетския център Бачиново на Югозападния университет Неофит Рилски“ се

...
</TD
>В Университетския център Бачиново на Югозападния университет Неофит Рилски“ се
Коментари Харесай

Дигиталното благополучие във висшето образование дискутираха преподаватели и студенти със зам.-министъра на образованието

В Университетския център " Бачиново " на Югозападния университет " Неофит Рилски “ се организира среща полемика на тематика " Дигиталното благоденствие във висшето обучение ". Гост-лектор беше заместник-министърът на образованието и науката Наталия Митева. Събитието бе намерено от декана на Факултета по педагогика доцент доктор Янка Стоименова. Приветствие към участниците и гостите сервира ректорът проф. доктор Николай Марин.

Заместник-министър Митева изрече удовлетворението си от избора на тематиката и акцентира, че тя е извънредно настояща в подтекста на актуалната цифрова промяна, която трансформира метода, по който преподаваме и учим.

Форумът стартира с презентацията на доцент доктор Ирена Атанасова, която приказва за провокациите и самодейностите, свързани с цифровото благоденствие. Доц. доктор Габриела Атанасова продължи тематиката, като подчертава върху позитивното влияние на технологиите. Някои нови изобретателни способи за показване на изкуство и просвета презентира доцент доктор Антон Генов, а цифровата просветеност във висшето обучение разяснява гл. ас. доктор Мирослав Терзийски.

Голям интерес измежду присъстващите провокира тематиката, обвързвана с трендовете в цифровия маркетинг за повишение на цифровото благоденствие, показана от доцент доктор Динка Златева. Доц. доктор Наташа Ангелова насочи вниманието към основната роля на цифровата задоволеност и съответната реакция на техностреса.

Презентациите бяха последвани от отворена полемика, в която всички участници имаха опция да споделят своите отзиви и опит. Зам.-министърът цитира данни, съгласно които единствено 30% от младежите в Европа разграничават факт от мнение и акцентира, че е належащо да се работи във връзка с дигитално-медийната просветеност, като тя да се преподава, само че и да се търси отговорност от тези, които преподават и обезпечават системата. Г-жа Митева разяснява още, че във връзка с запаси има голяма либералност в това кой, от кое място и какъв запас може да употребява, а страната дава лицензи и достъп до университетски бази данни на международно равнище за университетите.

В края на срещата ректорът проф. Марин благодари на всички за присъединяване и за продуктивния продан на отзиви и хрумвания, които ще спомогнат за сполучливото справяне с провокациите на цифровата епоха в образованието.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР