… ще го оплеска.Но не защото иска да нарича страната

...
… ще го оплеска.Но не защото иска да нарича страната
Коментари Харесай

Гордана, че ще го оплеска…

… ще го оплеска.

Но не тъй като желае да назовава страната си Македония, а единствено в публични документи да отбелязва Северна Македония (то няма и коя страна да й подпише прошение с друго название), а тъй като като желае нещо коренно, би трябвало да признае друго отвесно.

А то е, че не от македонците е произлязла българската писменост, нито от тях – покръстването. Че те са свършили доста за делото в това число за Българска екзархия и Българска патриаршия – е повече от явно, и от паметните места край Охрид, Битоля, Скопие, и от исторческите документи, в това число пресата по това време…

Но най-голямата идиотия на партията й ВМРО-ДПМНЕ е обвиняването на България за геноцида над евреите в Македония по време на Втората международна.

Защо от над 1000 евреи в Северна Добруджа не е депортиран в лагерите на Хитлер нито един?

Защото всички получават български паспорти, откакто Северна Добруджа, която губим в Първата международна, Германия ни я връща. Няма нито един депортиран в нацистки лагери български жител. Това е исторически факт.

Ако България беше получила Македония даже под формата на протекторат, всички поданици на съседката щяха да са с български паспорти и надлежно, даже евреите, нямаше да бъдат депортирани. Точно както бяха избавени евреите от Северна Добруджа.

Но Хитлер не разреши това на цар Борис. Предпочете Македония да е окупирана, а не присъединена територия.

За положително или за неприятно, това са обстоятелствата.

Иначе, би трябвало да не си стъпвал в днешна Македония, с цел да не видиш във всяка паланка – партизански монумент с петолъчка, Титова, несъмнено. И изброени имена на починали в битката против хитлеризма.

И да, склонен съм с Гордана – няма потребност от Северна пред името Македония.

Но за другото – „ Шо лаеш малечко? “
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР