Бившият адвокат на австралийската армия Дейвид Макбрайд беше осъден на

...
Бившият адвокат на австралийската армия Дейвид Макбрайд беше осъден на
Коментари Харесай

Австралийският информатор за военни престъпления Дейвид Макбрайд осъден на шест години затвор

Бившият юрист на австралийската войска Дейвид Макбрайд беше наказан на пет години и осем месеца за откриване на информация за хипотетични австралийски военни закононарушения в Афганистан.

Поддръжниците на Макбрайд от дълго време показват загрижеността си, че австралийското държавно управление е по-заинтересовано да го накаже за откриване на информация за военни закононарушения, в сравнение с за хипотетичните причинители.

„ Пародия е, че първият човек, задържан по отношение на военните закононарушения на Австралия в Афганистан, не е боен нарушител, а адресант на сигнали “, сподели Рауан Араф, изпълнителен шеф на Австралийския център за интернационално правораздаване, в публикувано изказване след изговаряне на присъдата.

„ Това е тъмен ден за австралийската народна власт “, съобщи в същото изказване Кийрън Пендър, изпълняващ длъжността юридически шеф на основания в Мелбърн Център за права на индивида, отбелязвайки, че лишаването от независимост на Макбрайд ще има „ сериозен вцепеняващ резултат върху по...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР