Управлението на автомобила е дейност, която е правно регламентирана. Това

...
Управлението на автомобила е дейност, която е правно регламентирана. Това
Коментари Харесай

Високата скорост е единствената причина за тежките катастрофи по пътищата, смята автоинструктор



" Управлението на автомобила е активност, която е правно регламентирана. Това значи, че след приемане на удостоверение за ръководство всеки лидер носи законова отговорност. По отношение на контрола и образованието на град Пловдив, моите наблюдения са, че последното тримесечие на предходната година до през днешния ден, броят на глобените водачи доста се усили ", сподели в " Денят стартира " Дафин Урдажиев - автоинструктор.



Автинструкторът уточни, че най-честите нарушавания са превишаване на скоростта, прекосяване на алено, непоставяне на колани и говорене по телефона. Във връзка с последната жестока злополука от миналия ден той изрази опасения, че най-вероятната причина за нея е високата скорост. Именно тя е и " единствената причина за такива тежки катастрофи ".

" Ние не можем да сложим човек, който да следи всеки, който е взел удостоверение за ръководство. Отговорността е персонална ", добави Дафин Урдажиев.

" Липсата на на практика опит при младия лидер не му разрешава той да е съответен в това интензивно придвижване ".

Често, добавя автоинструкторът, самонадеяността на младите водачи и неналичието на дисциплинираност, са причина за тежки ПТП-та с такива мощни коли. Едно от вероятните решения съгласно него е повишение на точките, които да бъдат отнемани за нарушавания, " които статистиката демонстрира, че са най-чести ".



Вижте повече в директното включване на Галена Паскова


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР