Българският комисар по цифровата икономика и цифровото общество Мария Габриел

...
Българският комисар по цифровата икономика и цифровото общество Мария Габриел
Коментари Харесай

Мария Габриел ще участва в дискусия за фалшивите новини

Българският комисар по цифровата стопанска система и цифровото общество Мария Габриел ще открие на следващия ден кръгла маса "Предизвикателства пред медийния бранш в Европа ". Това оповестиха от представителството на Европейската комисия /ЕК/ в България.

Дискусията се провежда от Представителството и Съвета за електронни медии. Основните тематики, които ще бъдат обсъждани, са настоящите въпроси по Директивата за аудиовизуалните медийни услуги и публичната консултация по отношение на подправените вести и онлайн дезинформацията.

През май 2016 година Европейска комисия предложи актуализиране на разпоредбите в региона на аудио-визията за по-справедливи условия в бранша, да се разпространяват европейските филми, да се защитят децата и да има по-ефективни ограничения против словото на омразата, припомниха от Представителството.

Предложението за преразглеждане на Директивата за аудио-визуалните медийни услуги, което още не е утвърдено, обгръща и интернет-услугите за видео по поръчка и платформите за шерване на видеоматериали. През ноември 2017 година Комисията стартира социална консултация по отношение на подправените вести и онлайн дезинформацията. През пролетта на 2018 година ще бъдат систематизирани резултатите от допитването и от отчета на особено основаната експертна група на високо ниво.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР