“Българската се занимава само с наказателната отговорност, не с административната,

...
“Българската се занимава само с наказателната отговорност, не с административната,
Коментари Харесай

Гешев се оправда с конституционна забрана за къщата в Барселона и апартамента на Горанов

“Българската се занимава единствено с наказателната отговорност, не с административната, още по-малко с политическата . По случая с “АпартаментГейт ” се прави инспекция на всички производства ” . Това регистрира основният прокурор в отговор на въпрос на депутата на Българска социалистическа партия Явор Божанков.
" Казусът напусна рамките на България и към този момент носи имиджови последици ", уточни Явор Божанков. Изказването му идва в подтекста на изтеклите в публичното пространство фотоси и записи с премиера. Божанков насочи голям брой въпроси, които касаят свадите, станали у нас през последните месеци.
" Има три инспекции - едната, касаеща фотографа, инспекция по сигнал на някогашния министър Христо Иванов за записите, има и инспекции, допускам, касаещи " БарселонаГейт ". Това са три разнообразни проблема в разнообразни прокуратури.
 Мъж с маска на правна комисия пита Гешев за Осемте джуджета, Божков и КТБ Мъж с маска на правна комисия пита Гешев за " Осемте джуджета ", Божков и КТБ
Неудобни въпроси по време на чуване в Народното събрание на Иван Гешев зададе незнаен мъж с маска. Те касаеха разкритията на Антикорупц...
Това е което ми е известно. Очаквах да ми бъдат задавани въпроси, засягащи цялостната активност на прокуратурата. Ще отговоря с информацията, с което съм квалифициран.
Ако тези въпроси ми бяха предоставени авансово, щях да помоля наблюдаващите прокурори по преценка да ми дават информация ”, изясни още Гешев.
Той напомни и, че Горанов бил разпитван, " доколкото му е известно ", а по отношение на скандалните записи и фотоси е разпитван и Бойко Борисов. Главният прокурор обаче безусловно застъпи тезата, че не можел да се меси в работата на съответните прокурори и да им споделя по какъв начин да си завършат преписката. Не стана ясно за какво приказва по този начин при съществуването на член 126, алинея 2 от Конституцията в член 126, алинея 2, където се регламентира, че " основният прокурор реализира контрол за правда и методическо управление върху активността на всички прокурори ".
Всъщност Гешев почна да цитира разнообразни решения и рекомендации от европейски институции в отбрана на прокуратурата, след въпрос дали не смята, че държавното обвиняване изборно пуска доказателства по незавършени случаи, които не демонстрират цялата картина. Преди да почне да дава отговор на въпросите на Божанков, той иронично се извини, в случай че пропусне нещо поради " потенциала си ", защото депутатът му задал 11 въпроса. 10 бяха, отвърна Божанков, а Гешев го попита: Нали няма да се раздърдите, в случай че отговоря на 1 повече?
 Ще питат ли Гешев за шкафчетата, къщата в Барселона и милионите на Божков? Ще питат ли Гешев за шкафчетата, къщата в Барселона и милионите на Божков?
Докладът на прокуратурата е административен - единствено цифри и без отговор дали държавното обвиняване работи независимо. Безпрецедентна...
Красимир Ципов от ГЕРБ попита Гешев какъв брой от наказаните лица за корупция са на висши длъжности. Той попита и дали има резултати и открити нарушавания по време на приватизацията - една от тематиките, с които се захвана Гешев.
" За приватизационните покупко-продажби - получили сме разбор от ДАНС за над 50 към този момент предприятия. Предмет на инспекцията е непозволена и евентуално противозаконна активност преди много години на високопоставени държавни чиновници ", изясни Гешев.
На няколко пъти основният прокурор уточни, че го интересувало единствено българските жители да харесват прокуратурата.
Още: " "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР