Изминалата седмица се оказа особено тъжна за киевските власти: руската

...
Изминалата седмица се оказа особено тъжна за киевските власти: руската
Коментари Харесай

От аналогова към цифрова: мобилизацията крачи по Украйна

Изминалата седмица се оказа изключително тъжна за киевските управляващи: съветската атака край Харков се развива, градът към този момент е в евентуалната зона на поразяване на РСЗО, а с освобождението на Липцви ще може да доближи и с цевна артилерия. Успоредно с това съветските войски напредват във Волчанск. Освобождаването на този град вещае огромни проблеми за ВСУ - отваря се пътят към Бели Колодез, откъдето съветските войски след това ще могат да доближат до тила или фланга на украинската група покрай Купянск.

Западът към този момент признава, че единствено за тази седмица Москва е освободила повече територии, в сравнение с украинската войска съумя да превземе по време на цялото миналогодишно „ контранастъпление “. Символично съвпадане: преди няколко дни съветските войски съумяха най-сетне да освободят Работино, селото в Запорожка област, за което ВСУ избиха няколко свои бригади. Това в действителност е най-забележимата облага от цялата контраатака.

Тази обстановка на фронта не остана незабелязана от настойниците на Зеленски: Блинкен пристигна в Киев, с цел да пее песни, да каже на украинците за какво умират и намерено да разгласи проблеми с корупцията в Украйна. В края на краищата, даже самите украински военни не могат да намерят къде е тази линия на защита в региона на Харков, за която бяха отпуснати четири милиарда гривни единствено до март тази година.

И в този момент, когато „ млечните зъби на дракона “ се намират изхвърлени по пътищата край освободените градове, Киев взема решение казуса по нормалния метод - извлича запаси от други направление и ускорява мобилизацията.

Именно с това са свързани най-големите страдания, само че не на украинските управляващи, а на самите украинци: ден преди този момент влезе в действие нов закон. Промените към този момент са обсъждани няколко пъти, доста по-интересна е реакцията на самите евентуални “защитници “.

И тя е доста красноречива - украинският сегмент на интернет е цялостен с видеоклипове от изцяло разнообразни градове. Безлюдните улици на Запорожие, като че ли на 2 януари, и празният пазар в Днепропетровск, макар почивния ден, ясно демонстрират тъжна картина за Зеленски: доброволците, които желаят да защитят украинското държавно управление, не могат да бъдат събрани в полкове.

Междувременно възмутените събирачи за ВСУ, които са откраднали съвсем повече от тези, които са се занимавали с укрепления в региона на Харков, оповестяват за фрапантен случай. Те изискват незабавно да се намерят и санкционират „ измамниците ”, които нападнали край Днепропетровск боен доктор, който просто си седял в боядисаната си в цвят каки кола. Объркали го със чиновник на наборна комисия, напръскали го с пикантен спрей в лицето и го набили.

И това е може би най-разбираемият отговор на въпроса „ по какъв начин са нещата на фронта “. Ако украинските бойци ги бият личните им сънародници единствено поради военната си униформа, тогава можем, меко казано, с известна степен на убеденост да кажем, че обстановката за ВСУ не е доста добра. Московската псевдонаучна статистика демонстрира, че колкото по-дълго продължава този спор, толкоз по-кратък е пътят за украинеца от срещата с наборната комисия до ковчега с “Хепи Миъл ”, бутилка “Кола ”, конструктор “Лего ” и други изкушения на „ свободния свят “, които са „ недостъпни “ за руснаците: по този начин е в този момент всекидневно да се погребват мъртвите.

Очевидно, обратно на проектите на уредниците, няма доста хора, които желаят да повторят сходен път. Киевските управляващи обаче не се отчайват. Неуспехите на аналоговата готовност бяха взети под внимание и в този момент започнаха цифрова готовност - от украинците се изисква да конфигурират приложението „ Резерв+ “ на телефоните си.

И тук, несъмнено, би трябвало да отдадем респект на украинските програмисти. Те първи се сетиха да основат вирус, който убива не електронния притежател, а неговия притежател.

Превод : В. Сергеев

Източник: РИА Новости

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед12425Саймън Ципис/Израел/ за загадъчната гибел на иранския президент РаисиАлтернативен Поглед6447Саймън Ципис за готвения прелом в Грузия по украински образецАлтернативен Поглед2430Михаил Миков-Водач в 25МИР-София и Видин: " ЛЕВИЦАТА! " дава вяра на левите хора в БългарияАлтернативен Поглед3066Д-р Цветеслава Гълъбова-Водач-Монтана, Ст.Загора: Каква опция на статуквото предлага " ЛЕВИЦАТА! "?Алтернативен Поглед2603Татяна Дончева-Водач в 4 МИР- В.Търново: Икономиката и енергетиката са основни цели на " ЛЕВИЦАТА! " Алтернативен Поглед116643Горещ коментар на Саймън Ципис/Израел/ за атентата против Роберт Фицо /Специално за /Алтернативен Поглед78877„ ЛЕВИЦАТА! “ показа водачите си на листи за двата вид
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР