Ще доведе ли до сътресение в региона и в света

...
Ще доведе ли до сътресение в региона и в света
Коментари Харесай

Доц. Искрен Иванов: След авиокатастрофата няма да има промяна в политиката на Иран

Ще докара ли до разтърсване в района и в света гибелта на Раиси и ще има ли промени във вътрешната и външната политика на Иран? Темата нощес разяснява политологът и специалист по интернационална сигурност доцент Искрен Иванов в „ Интервюто в Новините на NOVA ".

Президентът и министърът на външните работи на Иран починаха при злополука с хеликоптер. Машината изчезна от радарите в неделя на връщане от границата с Азербайджан. Няма оживели - на борда са били и още седем души.

Според политолога не се чакат промени във формулата на властта на страната. „ Вътре в Иран има фракции, които спорят за власт, само че не мисля, че ще има отражение във външната политика - има корав консенсус, че Западът е врагът и иранското въздействие би трябвало да се разраства в Близкия Изток ", сподели доцент Иванов.

По думите на доцент Иванов обстановката в района ще остане в границите на допустимото. " Големите артисти - Съединени американски щати, Русия и Китай са срещу ескалирането на напрежението, защото това може да подпали пълномащабна война ", означи той.

" Външната политика на Иран има три съществени стълба: доразвиването на иранската нуклеарна стратегия, опълчването на Израел и съдружниците му и усилване на контактите с Русия ", изясни специалистът.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР