България не успя да спечели медал от Световното първенство по

...
България не успя да спечели медал от Световното първенство по
Коментари Харесай

Боксьорките останаха без медали на Световното

България не съумя да завоюва орден от Световното състезание по бокс за дами в Ню Делхи. На крачка от оценките останаха Севда Асенова (48) и Светлана Каменова (50), които отпаднаха на 1/4-финалите. И двете изгубиха в равностойни борби.
Европейската шампионка Асенова организира здрав пердах с Ясмин Мутаки (Мароко). Тя стартира по-активно с типичния си техничен жанр и свален гард и завоюва първия рунд с 3:2 с гласовете на реферите от Сърбия, Зимбабве и Индонезия. Във втората част обаче арабката натрупа скъп задатък, като прати Асенова в нокдаун. 38-годишната Асенова се опита да обърне мача в третия рунд, само че загуби срещата с цялостно съдийско единогласие.
С 0:5 гласа и Каменова загуби от двукратната международна шампионка Лин Ю-Тин (Тайпе). Нашата отстъпи с 2:3 гласа след оспорван първи рунд. Във втория превъзходството на азиатката бе решаваща и тя го завоюва със съдийско единогласие. Европейската вицешампионка бе несъмнено по-добра в последния рунд и го завоюва с 5:0, само че не съумя да навакса изоставането. С това и петата ни участничка на шампионата отпадна. Още преди началото му единствената българка международна шампионка Станимира Петрова претърпя интервенция след бъбречна рецесия.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР