Старши треньорът на Балкан Васил Христов обясни причините за загубата

...
Старши треньорът на Балкан Васил Христов обясни причините за загубата
Коментари Харесай

Васил Христов: Работим в посока да бъдем по-постоянни

Старши треньорът на Балкан Васил Христов изясни аргументите за загубата от Рилски състезател в първия мач от финалната серия в Националната баскетболна лига.

Отборът му пропиля преднина от 21 точки.

" Не успяхме да отговорим на експанзията на Рилски състезател през второто полувреме. Говорихме за това в съблекалнята, че изиграхме положително първо полувреме, само че в този момент ще желаят да се върнат в дуела, че би трябвало да направляваме това нещо, само че просто не се получи. Надиграха ни през третата част. Както в нашата първата част беше малко нереална разликата, по този начин третата пък беше за тях. Това е баскетболът. Има такива моменти, въпросът да останем с вдигнати глави. Това е единствено първият мач, играе се до три победи. В събота ни следва втори късмет да запишем първата си победа в тази серия ", показа той.

Наставникът се цели в победа в Самоков в мач №2.

" Разбира се, че е значимо да запишем победа като посетители. Действаме малко по малко, тъй като за нас всеки един мач, без значение дали е на открито или у дома, съставлява късмет да вземем победа. Мисля, че това би трябвало да бъде манталитетът на всички играчи, тъй като не би трябвало да гледаме дали сме у дома или не. Това, че сме посетители не ни оправдава да играем с по-малко сила или усърдие. Показвахме го през първото полувреме, само че би трябвало да го демонстрираме за по-дълъг интервал от време. Работим в посока да бъдем по-постоянни. Това е задачата ни ", добави столичанинът.

Стотици гостуващи почитатели поддържаха баскетболистите в " зелено ".

" Благодаря на нашите почитатели, които цялостен сезон ни следват и благодаря, че в най-важните моменти от сезона, те са зад нас още повече. Радва ме, че залата беше цялостна и се надявам, че за всички мачове от серията, без значение къде се играят, а виждаме такава атмосфера и залите да са цялостни. Надявам се и ние като треньори и състезатели да вършим една забавна игра за почитателите ", добави треньорът.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР