Българи останаха часове границата между Германия и Чехия, защото нямали

...
Българи останаха часове границата между Германия и Чехия, защото нямали
Коментари Харесай

Българи блокирани в студа между Чехия и Германия

Българи останаха часове границата сред Германия и Чехия, тъй като нямали нужните документи да преминат през пункта. Властите обаче реагираха - блокираните пасажери пренощуваха в консулството ни в Прага и през днешния ден би трябвало да се приберат у нас гратис, заяви Нова тв.

Сънародниците ни се обърнали към малкия екран, откакто в петък сутринта се оказали в невъзможност. На път от София към Хамбург те стигнали чешко-немската граница, само че не съумели да продължат. Нямали част от нужните документи.

„ Нямат адресни регистрации, което е наложително условие на уеб страницата на немското министерство. Тези, които са имали всички нужни документи, са траяли своето пътешестване ”, съобщи Георги Атанасов, който е шеф на компанията, превозвала българите. Компанията се свързала с външното ни министерство и консулствата ни в Берлин и Прага.

„ Автобусът беше пренасочен да премине през различен граничен пункт, с цел да могат тези пасажери да продължат пътуването си, само че и оттова са ги върнали. Тези пасажери бяха свалени, останалите продължиха своето пътешестване ”, сподели още Атанасов.

„ 50-местен рейс мина граница с двама индивида. Остави ни 8 души като кучета на студа ”, разяснява Мариян Мирев. Последните часове българите прекарват навън. „ Затворена страна, няма работещ хотел, магазините затварят в 22 часа, в бензиностанциите не могат да влизат повече от трима индивида ”, сподели още той.

Проблемът им обаче намира своето решение. „ Съвместно с Министерство на външните работи организирахме бус, който да ги одобри от границата, да ги закара до нашата задача в Прага, където да пренощуват и в събота да бъдат превозени изцяло гратис назад до България. Все отново би трябвало да има някаква човечност ”, съобщи Георги Атанасов.

„ Благодаря на консула в Прага, че предприе дейности и ще ни откри къде да спим довечера ”, сподели Мариян Мирев.

Заради строгите противоепидемични ограничения в Чехия българският транспортьор е отменил идващите си пътувания, които минават директно през европейската страна.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР