Азиатските пазари стартираха седмицата колебливо, след като щатските индексни фючърси

...
Азиатските пазари стартираха седмицата колебливо, след като щатските индексни фючърси
Коментари Харесай

Азиатските акции последваха щатските индексни фючърси надолу

Азиатските пазари стартираха седмицата нерешително, откакто щатските индексни фючърси се намалиха поради опасения към лихвите.

В същото време затягащият се локдаун в Шанхай провокира терзания по отношение на международния стопански напредък и възможна криза.

"Станахме очевидци на поредност от покачвания на лихвите и настройки за стягане на паричната политика на фона на намаляваща икономическа интензивност в Китай и Европа, нови проекти за възбрана против съветски енергийни артикули и продължаващ напън върху предлагането, " предизвестяват анализатори от Barclays.

"Това сътвори мрачната вероятност за трайна инфлация, която принуждава централните банки да подвигат лихвите, макар внезапно забавящия се стопански напредък. "

Няма облекчение и във връзка с политиката на нулев Коронавирус от страна на Китай, откакто Шанхай стегна локдауна, засягащ популацията на града от 25 милиона души.

Спекулациите, че в Деня на успеха съветският президент Владимир Путин може да разгласи война на Украйна, което ще разреши цялостна готовност на съветските аварийни сили, също се отразиха на пазарните настройки. Путин към този момент дефинира дейностите на Русия в Украйна като "специална военна интервенция ", а не война.

Фючърсите на щатския показател S&P 500 оглавиха спада с намаляване от 1.0%, до момента в който тези на софтуерния Nasdaq се намалиха с 0.9%. Доходността по щатските 10-годишни държавни облигации набъбна до нов връх от 3.15%.

Азиатско-тихоокеанският показател на MSCI се намали с 0.3%, до момента в който японският Nikkei губи 1.2%.

Инвеститорите са напрегнати и поради предстоящите в сряда данни за потребителските цени в Съединени американски щати, като прогнозите са единствено за леко намаляване на инфлацията, само че не и за нещо, което би спряло Федералния запас да подвигна лихвата най-малко с 50 процентни пункта през юни.

Основната инфлация се чака да бъде на равнище от 0.4% през април, спрямо 0.3% през март, макар че упованията за инфлацията на годишна основа са за леко намаляване.

Очакванията за нападателната политика на Фед във връзка с лихвите докара до покачване на доларовия показател до 20-годишен връх от 104.070 през предходната седмица, като за последно показателят запазваше позиции при 103.820.

"Апетитът към риск е нежен, а спредовете при доходността по държавните облигации допускат, че доларовият показател ще продължи да нараства, " споделя Шон Калоу, старши валутен анализатор в Westpac, представен от Ройтерс.

"Очакваме търсене при доларовия показател при краткотрайни намаления, като равнището от 104 към този момент беше пробито, а показателят има капацитета да доближи 107. "

Еврото се търгува на равнище от 1.0530 по отношение на $, малко над достигнатото в последно време дъно от 1.0481, до момента в който доларът се разменя против 130.88 японски йени.

Цените на петрола отстъпват леко на фона на опасенията по отношение на търсенето от страна на Китай, до момента в който страните от Г-7 поеха ангажимент през вчерашния ден да наложат възбрана или последователно прекъсване на вноса на съветски нефт.

Брентът за последно поевтиняваше с 63 цента до 111.76 $ за барел, до момента в който спадът при щатския лек недопечен нефт беше от 61 цента до 109.16 $ за барел.

Златото се търгува на цена от 1 877 $ за тройунция.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР