Бизнесменът Васил Божков - Черепа излиза на свобода срещу 130

...
Бизнесменът Васил Божков - Черепа излиза на свобода срещу 130
Коментари Харесай

Окончателно: Васил Божков излиза на свобода срещу 130 хиляди лева

Бизнесменът Васил Божков - Черепа излиза на независимост против 130 хиляди лв., реши дефинитивно Софийският апелативен съд, като анулира домашния арест на предприемача.

Преди повече от седмица градският съд постанови, че Божков може да излезе на независимост против същата сума. С решение от през днешния ден апелативните съдии потвърдиха размера на паричната гаранция, написа Българска телеграфна агенция.

Съдебният състав намира за неоснователни както настояването на отбраната на подсъдимия да бъде с мярка „ подписка “ или да не му бъде налагана никаква мярка за неотклонение по отношение на делото, по което е обвиняем, по този начин и настояването на прокуратурата за опазване на мярката „ домакински арест “ или увеличение на паричната гаранция на 500 000 лева

На 7 май Софийският градски съд пусна от домашния арест предприемача Васил Божков. Съдът тогава се стимулира, че към този момент са минали осем месеца от задържането му. Според съда няма заплаха на независимост Божков да извърши закононарушение. Няма риск и предприемачът да въздейства върху събирането на доказателства. Също по този начин няма заплаха и той да се укрие. В претекстовете си съдът записа, че Божков има прецизно държание от началото на ареста му, не е нарушавал мярката си за неотклонение. Неоправдана процесуална принуда би било, в случай че Божков остане под домакински арест, уточни съдът.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР