Австралия ще монтира черна кутия на Земята – устройство, което

...
Австралия ще монтира черна кутия на Земята – устройство, което
Коментари Харесай

Австралия ще постави „черна кутия“ на Земята с информация за сегашната цивилизация

Австралия ще инсталира „ черна кутия ” на Земята – устройство, което ще записва информация за сегашната цивилизация , която към този момент автоматизирано се натрупва на основания за задачата уебсайт, с цел да притегли вниманието към казуса с световното стопляне.

„ Предназначението на това устройство е да даде безпристрастни материали за събитията , които водят до преустановяване съществуването на планетата, да подтикне към вдишване на отговорност за бъдещите генерации и за предприемане на незабавни дейности ”, се споделя в описанието на онлайн ресурса.

По думите на създателите, „ по какъв начин ще приключи тази история зависи от нас ”.

Фон на уеб страницата е хипотетичното изображение на монумента във тип на голям камък за заточване с размери 10х4х3 метра, заяви телевизия АВС. Той ще бъде направен от стоманена ризница с дебелина 7,5 милиметра и ще бъде подложен в устойчива от гледна точна на геологията околност на остров Тасмания. Вътре ще бъдат ситуирани големи складове за данни с интернет връзка, които ще се зареждат от слънчеви панели от горната страна и акумулатори от вътрешната страна.

Тази „ черна кутия ” на Земята ще записва данни за температурата на сушата и на морето, данни за киселинността на океаните, за наличието на въглероден диоксид в атмосферата, за изгубването на типовете живи същества, промените на сушата, както и за броя на популацията, военните разноски на страните и потреблението на електричество.

Ще бъдат записвани също заглавията на новините, постове в обществените мрежи и известия за срещи, отдадени на промените на климата.

На уеб страницата в действително време е показано какви осведомителни масиви към този момент са записани виртуално.

Подчертава се, че планът няма търговски темперамент, само че въпреки всичко ще бъде управителен от най-голямата маркетингова компания в Австралия Clemenger BBDO дружно с локални учени.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР