ООН възобнови транспортирането на хуманитарна помощ, пристигаща на построен от

...
ООН възобнови транспортирането на хуманитарна помощ, пристигаща на построен от
Коментари Харесай

ООН възобнови доставките на помощ в Газа

Организация на обединените нации възобнови превозването на филантропична помощ, идваща на издигнат от Съединени американски щати пристан край крайбрежията на Ивицата Газа. за два дни, защото някои камиони с помощ бяха хванати от нуждаещи се палестинци.

Организацията координира разпределението на помощта в плаващия док, само че остава непреклонна, че доставките на помощ по суша са " най-жизнеспособният, ефикасен и сполучлив " метод за битка с филантропичната рецесия в анклава с 2.3 милиона души.

Според ООН Газа се нуждае от най-малко 500 камиона дневно.

Десет камиона с помощ - откарани от площадката на кея от реализатори на Организация на обединените нации - бяха получени в петък в склад на Световната продоволствена стратегия в Дейр Ел Балах. В събота обаче единствено пет камиона стигнаха до склада, откакто други 11 бяха хванати.

Организация на обединените нации спря превоза за два дни, до момента в който инициира нов маршрут. Говорителят на WFP Шаза Мограби изясни, че след възобновяването на доставките във вторник не са докладвани произшествия.
 Организация на обединените нации възнамерява нови направления за превоз на помощи в Газа поради спрелите доставки
Организация на обединените нации възнамерява нови направления за превоз на помощи в Газа поради спрелите доставки

Нови доставки не е имало от събота насам

Официален представител на Съединени американски щати сподели в четвъртък, че до момента към 800 тона помощ са били доставени от кея до зоната за прекъсване. Помощта, разтоварена на кея, идва по морски кулоар от Кипър, където първо се инспектира от Израел.

Досега 3474 палета с помощ са били изпратени от кипърското пристанище Ларнака, като всеки палет тежи към един звук, сподели представител на кипърското външно министерство в четвъртък.

Не стана ясно какъв брой помощ сега е позиционирана в Кипър за доставка през морския кулоар.

Американски чиновници споделиха, че откакто бъде пуснат в употреба, кейът в началото ще поема 90 камиона дневно, само че този брой може да доближи 150 камиона.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР