Мъжът, който стреля по Роберт Фицо, обяснил пред разследващите, че

...
Мъжът, който стреля по Роберт Фицо, обяснил пред разследващите, че
Коментари Харесай

Стрелецът на Фицо искал да го нарани, не да го убие

Мъжът, който стреля по Роберт Фицо, обяснил пред проверяващите, че е желал да нарани словашкия министър председател, тъй като не е бил склонен с политиката на държавното управление, само че не желал да го убива.

Това излиза наяве от документ от 9 страници, основан на разпита на 71-годишния Юрай Чинтула, съобщи Rueters.

Заподозреният, някогашен охранител в търговски център, е споделил, че никой различен не е знаел за проекта му. Той се е извинил за дейностите си и е бил подготвен да се извини и на Фицо, излиза наяве от документа, публикуван от Специализирания углавен съд.

Юрай Чинтула е декларирал, че е " решил да работи ", защото не бил склонен с политиката на държавното управление, а по-конкретно - с анулацията на профилираната прокуратура, с преследването на културни и медийни служащи, а това, което основно желал, е да бъде предоставена военна помощ на Украйна.
 Атентатът против Фицо - политическо нахлуване или реваншизъм?
Атентатът против Фицо - политическо нахлуване или реваншизъм?

Войната в Украйна промени благосклонностите в Украйна и в България

В правосъдния документ се споделя, че обвиненият решил на 13 май, два дни преди стрелбата, да нарани Фицо, употребявайки законно притежаван револвер CZ 75 с диаметър 9 мм. Мъжът е имал оръжието повече от 30 години.

Той дошъл пред постройката в 14:35 ч. с револвера и два пълнителя с към 10 патрона всеки. Когато Фицо се приближи, " той се прицели във (Фицо), по-специално в долната част на торса му ", се споделя в правосъдната заповед.

Заподозреният е споделил, че не е възнамерявал да го убие , а е " желал да го нарани и да повреди здравето му ".
 Роберт Фицо е претърпял втора интервенция Обновена
Роберт Фицо е претърпял втора интервенция

Словашкият министър председател остава в интензивното поделение

По думите на Юрай Чинтула в никакъв случай не е бил лекуван в психиатрично поделение, нито е бил на психиатричен обзор. Запознати го разказват като член на книжовен клуб и създател на няколко книги. В предишното той е участвал на най-малко един протест на паравоенна група, само че също по този начин се е опитал да сътвори политическо придвижване против насилието, съгласно видеоклипове, тествани от " Ройтерс ".

По информация на организацията юристът на обвинения е прекратил представителството си. Не е ясно дали мъжът има нов юрист.

Припомняме,  четири пъти отблизо разстояние на 15 май на площад в централния град Хандлова.  Състоянието на словашкия министър председател е устойчиво и той се усъвършенства
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР