Астрономите са открили най-екстремната , виждана някога“, на повърхността на

...
Астрономите са открили най-екстремната , виждана някога“, на повърхността на
Коментари Харесай

Температура от 3 200°C измериха астрономи на повърхността на далечна планета

Астрономите са разкрили „ най-екстремната, виждана в миналото “, на повърхността на която междинната температура е 3 200°C, заяви „ Мирър “, представен от БГНЕС.
Използвайки галактическия телескоп CHEOPS, откриватели от университета в Берн са направили в детайли изследване на екзопланетата, наречена WASP-189b. Планетата обикаля към звездата HD 133112, която е една от най-горещите звезди, за които е известно, че имат планетарна система. 
 Астрономи откриха Супер Земя в далечна вселена Астрономи откриха Супер Земя в далечна вселена
Астрономите в Нова Зеландия откриха нова планета - Супер Земя. Подобно изобретение е " едно на милион ". Според информация на уеб страницата за т...
„ Системата WASP-189 е на 322 светлинни години и се намира в съзвездието Везни. WASP-189b е изключително забавна, тъй като е газов колос, който обикаля доста покрай своята звезда-домакин. Необходими са по-малко от 3 дни, с цел да обиколи звездата си и е 20 пъти по-близо до нея, в сравнение с Земята до Слънцето “, споделя ръководителят на плана. Според откривателите WASP-189b има една страна, на която е непрекъснат ден, и една, на която е непрекъсната нощ.
„ Въз основа на наблюденията благодарение на CHEOPS, ние оценяваме температурата на WASP-189b на 3 200 градуса по Целзий. Планети като WASP-189b се назовават „ свръхгорещи Юпитери “. Желязото се топи при толкоз висока температура и даже става газообразно. Този обект е една от най-екстремните планети, които познаваме до момента ", безапелационни са още учените. Тъй като планетата е толкоз надалеч, учените не могат да я видят непосредствено. Вместо това, телескопът CHEOPS употребява високо прецизни измервания на яркостта за разкриване на планети.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР