Българска космическа агенция ще има. Това заяви министърът на иновациите

...
Българска космическа агенция ще има. Това заяви министърът на иновациите
Коментари Харесай

Милена Стойчева: Българска космическа агенция ще има

Българска галактическа организация ще има. Това съобщи министърът на нововъведенията и растежа в оставка Милена Стойчева в " ефира на Българска национална телевизия.

" Виждаме, че би трябвало да влагаме в нововъведения, само че нововъведенията ще доведат до положителни вложения. Искаме да привличаме стратегически вложители в избрани браншове, които дават отговор на умната специализация на нашия актив като страна, и по този метод да сътворяваме в действителност добра причина да бъдем привлекателна дестинация за вложения ", по този начин Стойчева очерта тактиката на Министерство на нововъведенията и растежа (МИР).

" Инвестициите у нас нарастват. Инвеститорския интерес се усилва. Ние можем да бъдем положително място и привлекателно за всяка една огромна компания, която изберем даже. За предходната година директните задгранични вложения са в размер на 7,4 милиарда лева В интервала, който е обвързван с мандата на това държавно управление и на този екип в МИР, имаме сертифицирани 23 плана за вложители на стойност 510 млн. лева и над 2000 работни места. В момента в развой на разглеждане са над 40 планови оферти от вложители за повече от 6000 работни места ", уточни тя.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР