Аметринът не е от най-известните скъпоценни камъни, което е незаслужено

...
Аметринът не е от най-известните скъпоценни камъни, което е незаслужено
Коментари Харесай

Аметрин - значение, влияние и свойства

Аметринът не е от най-известните скъпоценни камъни, което е несправедливо занемаряване на един извънредно забавен и спорен по своята визия камък.

Той е кристал уникат със личен развой на образуване, неповторими енергийни качества и своя история.

Двойнствената му природа, идваща от златисто жълтото зарево, примесено искрящо виолетово подухва асоциации за тъмните и хладни сили на нощта и светлите и топли сили на слънчевия ден.

Тази двоякост се дължи на обстоятелството, че камъкът има всички метафизически свойства на различен драгоценен камък - аметист и служи като мост за разкриване на божественото в делника и за постигане на по-високи енергийни равнища при медитиране.

Това е камъкът на всички, които се стремят към астралните сфери и връзката в света на надсетивното. Аметринът подкрепя проучването и разбирането на различните светове, отключвайки порти, недостъпни в психическата област. Той е благонадежден бранител при пътуването в непознати територии и подкрепя връзката и лесното завръщане към земното.

 Аметист и аметрин си наподобяват Снимка: starbright/pixabay.com

Хората, тревожещи се за своя прекомерно мощен ангажимент към светските действия, могат да разчитат на аметрина да балансира сред физическото и духовното. Работохолиците могат да открият с негова помощ насладата от спокойствието и релакса след реализиране на задачата.

Аметринът оказва помощ и на по-тревожните натури, помагайки им да открият една непредвидена своя страна - на боец, кадърен да отстоява себе си.

Студените хора, слепи за непознатата болежка, ще открият, с помощта на аметрина състраданието и ще схванат, че всички хора на Земята са взаимно свързани.

Простите взаимовръзки в живота могат да ни се открият единствено с този хубав лицемерен камък, който ни споделя, че противоположностите не могат една без друга - няма живот без гибел, няма наслада, без изпитана горест, а сигурността на един човек в другия завършек на везната значи заплаха за различен. Това е изява на фамозната двойнственост на този камък.

 Скъпоценни камъни

Аметринът укрепва нервната система, подтиква притока на О2 в тялото, подкрепя оздравителните процеси. Той укрепва мозъчната активност и усъвършенства страстите.

Аметринът има лечебни свойства при деменция, глухота и проблеми с очите. Добре е да се носи покрай щитовидната жлеза на висулка, с цел да успокои органа и да го балансира. В това имат вяра всички познавачи на този прелестен кристал.

Еликсир, подготвен от аметрин се употребява за унищожаване на токсичните натрупвания в тялото. Той ускорява имунната система и е кадърен да подкрепи тялото при трансплантации.

На пътешествениците в други светове този камък отваря портали към други измерения, дава им нови измерения и подсказва нови хрумвания. Той е знак на излекуване, съгласие и неприкритост към другите.

Прочетете също и за други скъпи кристали.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР