Когато стъпих за първи път в Южна Корея, разбрах, че

...
Когато стъпих за първи път в Южна Корея, разбрах, че
Коментари Харесай

Инструктор по личностно развитие: Корейците са изключително топли и приятелски настроени хора към чужденците

Когато стъпих за първи път в Южна Корея, разбрах, че това е място, което е като че ли моя втора татковина. Това разяснява в предаването " Куфарът на фокус “ на Радио " Фокус " с водещ Ася Александрова инструкторът по личностно развиване Максим Тихолов.

 

Образователният туризъм е чудесна опция за съвместяването на опознаване на друга просвета, и приемане на опция за придобиване на опит и познания по специалността, която те интересува. Вече съществуват доста благоприятни условия това да се реализира посредством стратегии, като " Еразъм “ за продан на студенти в университети по целия свят, изясни той и описа, че неговият избор е бил столицата на Южна Корея Сеул.

 

Страната е с извънредно планински релеф и скупчването на популацията в няколко по-големи града и най-много в столицата той отдава на това, че планинските терени не са толкоз лесни за урбанизиране. Другото, което притегля хората към Сеул, са просветителните центрове и по-лесното намиране на почтена работа. " Градовете им са строени с безусловно съответна инженерна мисъл – издигнати са по този начин, че да поемат голямо количество хора, като пътищата са доста добре устроени, има квартали с доста огромни и високи здания. Явно е въображаемо за цялостната урбанизация, “ изясни той.

 

От една разорена страна след Втората международна война, Южна Корея се трансформира в една от най-влиятелните стопански системи в света, като Максим Тихолов изясни, че значително това се дължи и на стремежът на японците да развият индустриално региона по време на Войната, когато територията на Южна Корея е окупирана от японските войски.

 

Според него корейците са извънредно топли и другарски настроени хора към чужденците. " Много топло отношение имахме от тях – постоянно да ни демонстрират, да ни срещат с културата си. Много същински хора, “ изясни той и добави, че обществото има доста здрава ценностна система, а това съгласно него е извънредно значимо – с цел да има здрава страна и народ, полезностите са главното нещо.

 

Голямата конкуренция, която съществува сред тях от най-ранна възраст, прави връзките посред им много по-хладни, само че към чужденците изпитват единствено положителни усеща, макар че са шовинисти по природа и чужденец доста мъчно може да доближи до високи позиции в техните компании. " Само с помощта на високите достижения, които те доста ценят, непознат човек може да се наложи, само че малко на брой са имали тази орис и шанс да са постигнали такова нещо. “

 

По думите му конфуционизма и неоконфуционизима оказва голямо въздействие за развиване на полезностите в обществото на Южна Корея, а в неоконфуционизма образованието е на доста високо равнище. На това съгласно него се дължи и техният стопански напредък от 50-те години до ден-днешен, като те са един от " четирите тигъра “ от най-развиващите се азиатски страни. " Те залагат на това да си най-хубавият експерт в своята сфера, те имат и максимален % на студенти, които владеят непознати езици по света, които учат в непознати университети, “ сподели той и добави, че образованието от най-ранна възраст и високото равнище на експерти във всички области е това, което ги издига като една от най-развиващите се страни в региона.  

 

В Южна Корея се залага доста на запазването на старите културни обичаи на страната и затова има непокътнати доста исторически здания, като императорския замък, както и голям брой музеи. Интересното е, че актуалния и съвременен град съществува в цялостна естетика с историческите монументи, като по никакъв метод не се нарушава хармонията " и контраста сред античното и това, което ще остане постоянно, и актуалното по никакъв метод не нервира окото. Всичко е в превъзходен баланс. “  

 

Максим Тихолов дефинира корейската кухня като невероятна магия. " Тази храна я усещах като храната на безсмъртието. Има един идеален баланс сред леки храни: ориз, зеленчуци, месо, морски артикули. Ароматите им са доста фини, доста ефирни. Ферментиралата храна е издигната в фетиш, като кимчи, тъй като тя е от Топ 5 най-здравословни храни в света, “ описа още той.    

Ася АЛЕКСАНДРОВА
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР