Американският президент Джо Байдън поиска забрана на автоматичните огнестрелни оръжия

...
Американският президент Джо Байдън поиска забрана на автоматичните огнестрелни оръжия
Коментари Харесай

Байдън поиска забрана на автоматичните огнестрелни оръжия

Американският президент Джо Байдън изиска възбрана на автоматизираните огнестрелни оръжия в страната след две всеобщи пукотевица в разстояние на една седмица.

Поредните апели за по-голям надзор при носенето на оръжия в страна, претърпяла нещастия след всеобщи стрелби на обществени места като учебни заведения, киносалони и нощни клубове.

Байдън се надява този път законодателите да се вслушат и по думите му да “подходят със здрав разсъдък “ и да спасят американски животи.

„ Това не е и не би трябвало да бъде партиен проблем. Това е американска проблем, “ сподели Байдън.

В страната болшинството поддържа по-строг надзор на огнестрелните оръжия. Въпреки това републиканците отхвърлят да работят с претекста, че ограничението е в нарушаване на конституционното право за носене на оръжие.

Демократите управляват двете камари на Конгреса, само че нямат задоволително болшинство сами да вкарат нови ограничения. Джен Саки - представителят на Белия Дом съобщи, че администрацията обмисля разнообразни стъпки и не изключва въвеждане на укази.

21 годишен мъж е упрекнат, че в понеделник следобяд локално време е разкрил огън в супермаркет в Болдър, щата Колорадо и е лишил живота на 10 души. Масовата пукотевица се случи по-малко от седмица откакто различен стрелец умъртви осем души в салони за разтривки в Атланта.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР