Американските стратези смятат, че в рамките на контранастъплението войските на

...
Американските стратези смятат, че в рамките на контранастъплението войските на
Коментари Харесай

САЩ съветват Украйна да се съсредоточи на южния фронт

Американските стратези считат, че в границите на контранастъплението войските на Украйна са прекомерно разсредоточени, а би трябвало да се концентрират в главното направление към южната част на страната, написа " Ню Йорк Таймс ", базирайки се на американски и други западни публични лица.

Както означават събеседниците на изданието, главната цел на контранастъплението е да отреже съветските линии за доставяне в южната част на Украйна посредством спиране на така наречен сухопътен мост сред Русия и Крим. Но вместо да се концентрира върху това, украинското командване почти поравно е разделило войските и огневата мощност сред изтока и юга, декларират американските служители. В резултат се получава по този начин, че повече украински сили са съсредоточени към Бахмут и други градове в източната част на страната, в сравнение с към доста по-важните в стратегически проект Мелитопол и Бердянск.

Украйна е приела препоръките

" Ню Йорк Таймс " написа, че американските военни експерти поучават Украйна да се концентрира върху напредването към Мелитопол и пробива на съветските минни полета и другите отбранителни уреди, даже освен това въоръжените сили на страната да изгубят повече военнослужащи и техника.

Изданието напомня, че на видеоконференция от 10-и август ръководителят на Обединения комитет на шеф щабовете на американската войска военачалник Марк Мили, английският му сътрудник адмирал сър Тони Радакан, както и шефът на Европейското командване на американските войски военачалник Кристофър Каволи са призовали главнокомандващия украинските елементи военачалник Валерий Залужни да се концентрира на един главен фронт. По думите на двама служители, осведомени за диалога, Залужни се е съгласил.

През есента контранастъплението може да спре поради дъждовете

В отбрана на своята тактика за водене на войната украинското командване декларира, че се води война дейно както изток, по този начин и на юг. По този мотив " Ню Йорк Таймс " разяснява, че рецензията по отношение на контранастъплението е отправена от офицери, които в никакъв случай не са се сблъсквали с война от такива мащаби и с такава активност.

" Освен това американската теория в никакъв случай не е била тествана в условия като тези в Украйна, където съветските средства за радиоелектронна битка блокират връзките и нито една войска не може да се сдобие с предимство във въздуха ", написа американското издание.

По думите на неговите събеседници, Украйна разполага с време сред един месец и шест седмици, преди предстоящите дъждове да наложат прекъсване на контранастъплението. Дори постигнатият до този миг условен триумф може да бъде редуциран до нула поради неприятното време, акцентират американските публични лица.

 

Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР