Амбициите на Делян Добрев прегазват правилата на бизнеса и могат

...
Амбициите на Делян Добрев прегазват правилата на бизнеса и могат
Коментари Харесай

Илиян Василев: Амбициите на Делян Добрев прегазват правилата в бизнеса

Амбициите на Делян Добрев прегазват разпоредбите на бизнеса и могат да бъдат доста рискови . Това написа във Фейсбук анализаторът Илиян Василев във връзка изявленията на депутата и някогашен енергиен министър, съгласно който в Черно море могат да се добиват 13 милиарда куб. газ на година. Публикуваме цялостния му коментар без редакторска интервенция:

Много е рисково, когато упоритостите на политика Делян Добрев прегазват разпоредбите в бизнеса и вместо да изпишат, вадят око. В устрема си да се показа като незаобиколим фактор в енергетика, прави бели. Още когато се изпъчи пред медиите, и сподели, че имало 13 милиарда кубически на година от два проспекта Винех и Крум в блока Хан Аспарух, знаех, че за следващ път заблуждава обществото и си придава значимост, там където би трябвало да остави фирмите да работят и те да оповестяват, в случай че има какво на медиите и през тях на обществото.

Ако българската страна има интерес, да бъдат по този начин положителни Българския енергиен холдинг /БЕХ/ да одобри да взе участие в консорциума с ОМВ и Тотал /ако ги одобряват, тъй като нямат опит/, и там да схванат какви са разпоредбите, рисковете и така нататък

Жалко, че Васко Начев го няма с цел да обясни какъв брой нездравословно е изявлението на Добрев.
Първо, двете компании вършат презентация през енергийната комисия, с най-хубави планове, с цел да срещнат депутатите със статута на плана – до каква степен са, какво следва и да потърсят схващане и ангажимент от страната на страната.

Второ, добросъвестно дават евентуални разновидности за развиване, които обаче са птичка в небето, тъй като оценките са направени въз основа на сеизмика, а следва оценъчен сондаж, когато нещата ще придобият по-ясни измерения. По тази причина и тъй като са длъжни като обществено листвани компании да мерят всяка дума, в презентацията приказват точно за капацитет, само че на никое място не загатват дефинициите, по които се мери вероятността от съществуване на действителни ресурси – категориите потвърдени (proven – над 90 процента), possible (възможни – от 10 до 50 % възможност от извличане) и евентуални (probable – сред 50 % и 90 процента). Такъв е бизнесът – строго регламентиран и няма никакво място за свободни тълкования, тъй като това са листвани компании.

Не за пръв път Добрев спекулира неприемливо в общественото пространство, без да си дава сметка, че фирмите срещат членовете на комисията и там има едни рекомендации, от какво имат потребност като реакция на администрацията. Защото при служебните държавни управления това бе тематика табу.

Ако си спомняте ГЕРБ говореха, че ще изнасяме природен газ, и обещаваха реки от газово обилие, преди всеки от предходните три сондажа, които се оказаха без комерсиално значими открития. Но по този начин и си останаха на нивото на популизма, без действително да оказват помощ на фирмите и да извлечем изгода за себе си.

За това упорствам за поверителност, политиците да млъкнат, и БЕХ да работи. В този случай съотношението риск – допустима изгода си коства да се реши съществено и да се работи, тъй като няма време.

А и медиите, извънредно време е да се обърнете към специалисти от бизнеса, с цел да не залитате дружно с политиците. Най-малкото с цел да не подвеждате аудиторията.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР