Ако този парламент бъде провален, отношенията между политическите сили няма

...
Ако този парламент бъде провален, отношенията между политическите сили няма
Коментари Харесай

Тома Биков: Имаме съмнения, че лица, свързани с NEXO, са финансирали кампанията на ПП

Ако този парламент бъде провален, връзките сред политическите сили няма да се подобрят. Няма да бъде решена политическата рецесия. Всеки провален мандат основава нова история на споровете сред партиите. Това сподели в ефира на Нова ТВ депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

Ние сме в нова обстановка – войната, която беше и главната причина да падне държавното управление на Петков. И който не се съобрази с тази обстановка – просто ще губи. Трябва да има антикризисно, проевропейско държавно управление, което да има ясна формула на ръководство, акцентира той.

Биков посочи още, че всеки парламент е задължен да реализира мандата си до дъно. 

Ние нямаме проблем да отидем на избори. Но са доста незнайните към тематиката за избори, тъй като в този момент въпросът е къде ще отиде третия мандат, уточни депутатът. 

Според Биков минипреходът, за който приказват от „ Демократична България “, зависи от помиряването или по-скоро от влизане в естествена политическа обстановка, което е наложително. 

Една квази гражданска война беше осъществена и нейните резултати са неприятни. Ние имаме самочувствието да участваме в огромна правосъдна промяна, освен на прокуратурата – от образованието до високите етажи на правосъдната система. Но в този диалог би трябвало да се включи и академичната общественост. (…) Ние мислим, че няма да подкрепим некомпетентни законопроекти, а ще подкрепим всеки, който е съгласно Конституцията. Защото в случай че силово се направи тази правосъдна промяна, след 2 години ще  дойдат други, които още веднъж ще стартират да вършат промени, разяснява депутатът от ГЕРБ.

Биков открехна завесата и към друга тематика - криптоплатформата NEXO.

" Проверяваме дали лица, свързани с криптоплатформата NEXO, не са финансирали акцията на Политическа партия ", уточни той. " Не желаеме гаранции против гонене – нито за нас, нито за нашите съперници от Политическа партия, за които има задоволително данни, че са взели участие в корупционни схеми. Включително абсурдът NEXO, който ще придобие съществени мащаби и в който виждаме имена на някогашни и сегашни депутати от Политическа партия. И в случай че това се бе случило с депутати от ГЕРБ, в този момент това ще щеше да бъде доста централна тематика ”, съобщи Биков.

И добави: „ Имаме подозрения, че NEXO и свързани с нея лица са финансирали акцията на Политическа партия. Не споделям, че това е по този начин, сега го ревизираме ”.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР