По време на жестокия режим на Слободан Милошевич 20 000

...
По време на жестокия режим на Слободан Милошевич 20 000
Коментари Харесай

Вьоса Османи: Режимът на Милошевич изнасили 20 000 жени в Косово, без свобода няма просперитет и равенство

По време на жестокия режим на Слободан Милошевич 20 000 дами бяха изнасилени в Косово.Без независимост не може да има стопански разцвет и тъждество.Това съобщи президентът на Косово Вьоса Османи на форума " Разчупване на бариерите: Инвестиране в дами бизнесмени ", съобщи кореспондент на БГНЕС.

Събитието е проведено от " Глобалната самодейност на Клинтън " (Clinton Global Initiative – CGI) и Domuschiev Impact.

Османи благодари на някогашния държавен секретар на Съединени американски щати Хилари Клинтън, която взе участие във форума, за американската помощ за Косово през 90-те години на предишния век.

" Без независимост, мир и народна власт, не може да има стопански разцвет или тъждество.

Дори нямаше да имаме опцията да се борим за това ", акцентира косовският президент.

" Косово е образец за силата на демокрацията, когато тя се изправя против тиранията ", добави Вьоса Османи.

Събитието събира международни водачи от обществения и частния бранш, с цел да разпознават способи за поддръжка на световния прогрес на дамите.

CGI е общественост от одобрени и изгряващи водачи, които работят дружно за основаване и използване на задължения за деяние – нови, характерни и измерими решения за належащи световни провокации. Срещата в София е част от „ Пътят към септември " на CGI – годишни събирания за определяне на нови партньорства и начинания преди Годишната среща на CGI 2024 в Ню Йорк на 23 – 24 септември.

Форумът събра повече от 200 водачи, които ще работят дружно по начинания за поддръжка на женското водачество и по-справедлив достъп до капитал, претовареност и прогрес.

Сред участниците в срещата са президентката на Косово Вьоса Османи, Чери Блеър - брачната половинка на някогашния английски министър председател Тони Блеър и основателка на Фондация за дамите “Чери Блеър ”, Йозлем Денизмен - основателка на разплащателната платформа Monay.

Във форума вземат участие още Джесика Еспиноза - създателка на 2X Global - световна организация за вложители, снабдители на капитали и медиатори, Елпита Кокота - създателка на MEXOXO - неправителствена организация, която поддържа дамите бизнесмени.

В София е и Джослин Манган, която е основател на Him for her - обществено сдружение, чиято задача е да има повече дами в управителните препоръки на фирмите. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР