Правата на жените са недовършената работа през 21 век. Трябва

...
Правата на жените са недовършената работа през 21 век. Трябва
Коментари Харесай

Хилари Клинтън: Равноправието на жените е недовършената работа през 21 век

" Правата на дамите са незавършената работа през 21 век. Трябва да намираме способи за оказваме помощ на младите дами да получават обучение, качества, тъй че да могат да развият своя капацитет. "

Това съобщи Хилари Клинтън на специфична среща на Глобалната самодейност на Клинтън (Clinton Global Initiative – CGI) в София, съобщи кореспондент на БГНЕС. Визитата е по покана на Кирил Домусчиев.

" За страдание има хора, които желаят да оставят тази врата затворена и не виждат изгодата от разнообразието и равнопоставеността на дамите в частния и държавния бранш ", сподели Клинтън.

Тя уточни, че присъединяване на дамите във всички браншове ще донесе големи изгоди за международната стопанска система и акцентира, че за нея е голямо наслаждение още веднъж да бъде в София.

По думите й дамите получават към 24% по-ниско възнаграждение в международен мащаб. Клинтън означи, че 1 от всеки 10 дами живее в беднотия. Основната причина за положението им са предразсъдъците.

Хилари Клинтън означи, че България изпреварва доста други страни по брой на дамите водачи. Тя благодари на България за отношението към равенството на дамите.

Бившият американски държавния секретар благодари на Кирил Домусчиев за " уговорката на Domuschiev Impact, която прави всичко допустимо да дава благоприятни условия на хората " в страната ни.

Събитието събира международни водачи от обществения и частния бранш, с цел да разпознават способи за поддръжка на световния прогрес на дамите.

CGI е общественост от одобрени и изгряващи водачи, които работят дружно за основаване и използване на задължения за деяние – нови, характерни и измерими решения за належащи световни провокации. Срещата в София е част от „ Пътят към септември " на CGI – годишни събирания за определяне на нови партньорства и начинания преди Годишната среща на CGI 2024 в Ню Йорк на 23 – 24 септември.

Форумът събра повече от 200 водачи, които ще работят дружно по начинания за поддръжка на женското водачество и по-справедлив достъп до капитал, претовареност и прогрес.

Сред участниците в срещата са президентката на Косово Вьоса Османи, Чери Блеър - брачната половинка на някогашния английски министър председател Тони Блеър и основателка на Фондация за дамите “Чери Блеър ”, Йозлем Денизмен - основателка на разплащателната платформа Monay.

Във форума вземат участие още Джесика Еспиноза - създателка на 2X Global - световна организация за вложители, снабдители на капитали и медиатори, Елпита Кокота - създателка на MEXOXO - неправителствена организация, която поддържа дамите бизнесмени.

В София е и Джослин Манган, която е основател на Him for her - обществено сдружение, чиято задача е да има повече дами в управителните препоръки на фирмите.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР