Украинските въоръжени сили са прехвърлили в Харков резерви, включително части

...
Украинските въоръжени сили са прехвърлили в Харков резерви, включително части
Коментари Харесай

BBC: Ситуацията в Харков е критична, ВСУ прехвърлят допълнения, за да спрат агресора

Украинските въоръжени сили са трансферирали в Харков запаси, в това число елементи от други посоки на фронта, където също се водят боеве. Украинската защита рисково изтънява, написа BBC, представена от " Фокус ".

" Ситуацията е динамична, напрегната и сложна за прогнозиране “, съобщи пред английски сътрудник боец на име Андрей, чиято част неотдавна беше трансферирана от друго направление.

На въпрос на публицист дали прекосяването на него и сътрудниците му на този фронт трансформира обстановката към по-добро, Андрей споделя, че всичко е релативно.

" Винаги е мъчно да се присъедините към линията на отбрана на някой различен, тъй като няма належащо взаимоотношение с други елементи “, отбелязва боецът.

Ситуацията край Харков остава тежка за украинските бранители. Въпреки че съветските сили понасят огромни загуби, те имат числено предимство.

" Украинските сили, ситуирани като подкрепления, оказват помощ за отблъскването на продължаващите съветски офанзиви, само че на каква цена ще коства това на останалата част от фронта, който се простира на съвсем 1300 км? “, написа създателят на отчета.

Според бойците ще бъде доста мъчно да се изтласкат всички съветски сили, които в този момент са окопани в региона на Харков.

" Губим Волчанск, губим и селата към Волчанск “, споделя командирът на артилерийската батарея Михаил.

Мъжът счита, че това е можело да се избегне - в случай че отбраната тук е била по-добре готова.

" Можем да използваме дървени трупи и бетон, с цел да изградим отбрана, в този момент ще би трябвало да използваме снаряди и хора, с цел да върнем тази земя “, споделя Михаил.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР