Командващият силите на НАТО в Европа американският генерал Кристофър Каволи

...
Командващият силите на НАТО в Европа американският генерал Кристофър Каволи
Коментари Харесай

Командващият силите на НАТО в Европа посочи 3 урока, които е научил от войната в Украйна

Командващият силите на НАТО в Европа американският военачалник Кристофър Каволи назова три урока, които Съединени американски щати и НАТО могат да научат от войната на Русия в Украйна, пишеThe Voice of America.

По време на полемика в Центъра на Атлантическия съвет във Вашингтон генералът отбелязва, че първият урок е, че войната би трябвало да се печели бързо и първоначално, с цел да се избегне дълъг, нескончаем спор.

" Трябва да развием задоволително потенциал, да реализираме високо равнище на подготовка, с цел да бъдем първите, които печелят през цялото време, тъй като от това, което виждаме в Украйна - в случай че това не се случва при борба с подобен огромен зложелател като Русия, може да приключи с продължителна борба “, отбелязва Каволи.

Той акцентира, че продължителната битка изисква обилни кадрови запаси, аварийни системи за активизиране на спомагателна техника и в този случай би трябвало да сме подготвени, че пътят към успеха ще бъде дълъг.

Второто умозаключение на Каволи е способността за бързо асимилиране на тактическите уроци и по-специално обърна внимание към по този начин нареченото трето измерение на войната - въздухът.

Въпреки че потреблението на третото измерение във войната не е нещо ново, необятното потребление на дронове на бойното поле е нов фактор, който би трябвало да се вземе поради, акцентира генералът.

" Всеки може да изстреля нещо във въздуха и това ще повлияе на обстановката във въздуха. Това е фактор, с който би трябвало да се оправим в този момент. И виждаме какъв брой значимо е това и за двете страни на войната в Украйна ", показва Каволи.

Друг урок, който Каволи цитира, е значимостта на връзката сред военни и цивилни командири.

Едно мощно гражданско командване, което има положителни планове, може да подтиква страната, да се ангажира градивно с военните командири и да усъвършенства резултатите на бойното поле, счита натовският военачалник.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР