Академик записа втора поредна домакинска победа, след като победи Черноморец

...
Академик записа втора поредна домакинска победа, след като победи Черноморец
Коментари Харесай

Академик би Черноморец в яка драма

Академик записа втора поредна домакинска победа, откакто победи Черноморец с 87:82.

Първата четвърт приключи при 27:20 за Академик. Във втората четвърт Черноморец завоюва с 25:21 и по този начин на полувремето резултатът беше 48:45 за тима на Академик.

Третата четвърт беше извоювана с 16:15 от домакините. Драмата в последната четвърт цялостна – резултатът беше 79:79, само че Черноморец направи тройка и поведе с 82:79, Академик отвърна също с тройка и фаул на Александър Милов и поведе с 83:82. В края на дуела бяха свирени две следващи механически фаула на треньора на Черноморец – Васил Евтимов. Васил Бачев вкара четирите наказателни фаула и след 87:82 Академик завоюва дуела.

Така Академик записа втори следващ триумф вкъщи след успеха над Берое преди седмица.

Най-резултатен за Академик стана Васил Бачев с 21 точки, 14 добави Джейлън Минет, а с 12 се отличи Александър Милов. С показател от 19 за състезател на мача беше избран Махмуд Давидов.

За Черноморец най-резултатен стана Георги Боянов с 26 точки.

Следващият мач на Академик е на 7 януари 2023г. – домакинство на Ямбол.

Васил Евтимов – старши треньор на Черноморец

Кражба!

Георги Боянов – състезател на Черноморец

Сами си загубихме мача в случай, че водихме с 6 точки минута и малко преди края. Единствено можем да се сърдим на себе си. Можехме да вземем разнообразни решения да постъпим по различен метод. Интересен мач за публиката се получи и висока ефикасност. За страдание загубихме честито на Академик.

Васил Бачев – състезател на Академик

Черноморец е доста добър тим и разполагат с положителни играчи. Много се веселя, че успяхме да вземем мача, тъй като в действителност доста ни трябваше. Влезнахме в серия от победи и се надявам да продължаваме по същия метод. Да побеждаваме, да се изкачим в класирането. Имахме неприятен шанс с доста травми, пристигнаха и нови играчи и мисля, че се нагласяме един към различен и започваме да играем по-добре. Така се получи в програмата ни, че в началото имахме повече гостувания, може би и това ни изигра неприятна смешка. Не би трябвало да се оправдаваме и би трябвало да играем еднообразно добре и на открито и у дома. Надявам се да демонстрираме положителни игри и да печелим.

Йордан Янков – старши треньор на Академик

Много забавен дуел изключително за публиката. За нас треньорите беше извънредно с напрежение от самото начало, тъй като резултатът беше постоянно непосредствен. На първо място желая да поздравя момчетата от тима. Те демонстрираха страховит темперамент. Черноморец е доста добър тим и макар проблемите, които имаха играха доста мощно. Искам тази победа да я посветя на моя наследник Димитър, който се роди на 22 декември. Аз считам, че израстваме като тим. Трябва ни време и не мога да кажа, че тъкмо това желая да видя в края на сезона, само че считам, че е крачка напред. Играем по-зряло и виждаме къде са слабите страни на тимовете. Имахме моменти от мача, в които водехме със 7 – 10 точки, само че въпросът е оттук насетне да се опитваме да задържим тази разлика. Успях да завъртя всичките момчета не желая да различавам никого, само че доста се веселя, че Васко Бачев съумява да влезе в ролята на един доста сполучлив пойнтгард. Много е мъчно преобразяването от позиция две на позиция едно, тъй като тези играчи в главата им е повече да стреля, да вкарват, а в този момент когато би трябвало да провежда тима му е мъчно, само че през днешния ден има 9 асистенции, което е похвално и оказва помощ извънредно доста на тима. Омар пострада през вчерашния ден при тренировката, неприятно падна на опашката си и по тази причина не игра през днешния ден. Надявам се за мача с Ямбол да е на линия. Такива подиуми не оказват помощ на българския баскетбол. Повечето тимове може би считат, че като тим, който предния кръг бяхме последни всеки си мисли, че против нас се играе елементарно и ще дойдат и вземат без проблем успеха. Това няма да е по този начин сигурно и ще покажем нашето израстване.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР