Срещата между Стан Вавринка и Анди Мъри беше най-дългоочакваната в

...
Срещата между Стан Вавринка и Анди Мъри беше най-дългоочакваната в
Коментари Харесай

Шотландският боец се сбогува с Париж: Вавринка на даде нито сет на Мъри и го разгроми на РГ

Срещата сред Стан Вавринка и Анди Мъри беше най-дългоочакваната в програмата на първия ден от Ролан Гарос. Двамата огромни първенци излязоха на " Филип Шатрие ", с цел да премерят сили за 24-ти път между тях. Швейцарецът показва, че сигурно се усеща по-добре на алена настилка по отношение на британеца, като спря Мъри за трети следващ път на конкуренцията в Париж - 6:4 6:4 6:2 за 2 часа и 19 минути игрово време.

Така някогашният номер едно се сбогува вечно с френската столица, в която беше финалист през 2016-та година, само че по този начин и не завоюва мач през последните 7 години на втората " мейджър " конкуренция през сезона, до момента в който някогашният първенец ще спори с един всред Камерън Нори и Павел Котов за място в третия кръг на конкуренцията.

Началото беше изцяло равностойно, като нито един от двамата 3-кратни първенци от Шлема не съумяваше да построи някакво по-сериозно превъзходство над другия. Мъри обаче като че ли се усещаше малко нерешителен с новата си ракета (Yonex) и очевидно отиграванията му бяха лишени от нужното количество дълбочина и заостреност, а Вавринка се възползва от това, с цел да пробие в ранните стадии от сета и оттова насетне за него нямаше проблеми да се поздрави с триумфа в откриващата част.

Мощта на швейцареца вземаше от ден на ден връх над отбраната на 2-кратния олимпийски златен медалист, който постоянно единствено гледаше по какъв начин топката профучава около него. Стан безспорно правеше един от най-силните си мачове през последната година и трупаше уинъри с лекост в актива си, като реализира брейк в третия гейм на втория сет и още веднъж задържа безпроблемно задатъка си, а Мъри не спираше да демонстрира извънредно отрицателни реакции на корта.

Вавринка се отпусна в оптималната степен по време на третата част и всичко му се получаваше с лекост, до момента в който британецът очевидно нямаше физически сили да продължи наедно битката и инкасира нови два пробива, а някогашният номер три сложи точка на разногласието със своя коронен бекхенд по правата, с което постави завършек на кариерата на Анди Мъри на Ролан Гарос, а най-после двамата се поздравиха с дълга прегръдка, покзвайки голямото си почитание един към различен.

Wawrinka d. Andy Murray 6-4 6-4 6-2

Two legends, but only one winner.

A match where you don’t want anyone to lose.

Stan looked sharp on the clay. He’s made some magical memories here over the years.

39 years old & ready to make some more.
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР