пНиколас Джари влезе в надпреварата в Париж, като един от

...
пНиколас Джари влезе в надпреварата в Париж, като един от
Коментари Харесай

Шок за Джари на РГ: Финалистът от Рим инкасира геврек и беше отстранен от скандалния Муте

пНиколас Джари влезе в конкуренцията в Париж, като един от скритите любимци за постигане до късните стадии на " мейджър " шампионата във Франция, а формата, която той показва в Рим при достигането си до финала, беше показателна. Днес обаче чилиецът бе бледа сянка на себе си и загуби шокиращо от международния номер 79, Корентен Муте, а това му се случва за повторно през сезона, откакто скандалният французин надделя Джари и пред родната му аудитория в Сантяго, когато беше бурно освиркван след осъществяване на сервис изпод още в първата точка. Днес пък представителят на домакините надделя финалиста от италианската столица с 6:2 6:1 3:6 6:0 и в идващия кръг ще срещне Александър Шевченко или Аслан Карацев.

Срещата стартира с продължителни разигравания, като всеки един от играчите имаше своите благоприятни условия за изработката на брейк, единствено че те не бяха осъществени. Французинът изненадваше съперника със своя ексцентричен метод, а Джари не беше квалифициран за антисистемния тенис на Муте и това оказа помощ на международния номер 79 да осъществя два следващи бързи пробива във втората половина на частта, като посредством втория той затвори сета в своя изгода с 6:2.

Събитията от първата част се придвижиха и във втората. Финалистът от Рим продължаваше да играе доста под равнището си, а Муте, въпреки и да показваше известни съмнения в някои моменти, бе по-добрият на корта. Нервите на новобранеца бяха задоволително здрави, с цел да успее освен да резервира преднината си, само че и да я усили и по този начин с 6:1 представителят на домакините бе на един сет от това да зарадва локалните си почитатели.

Катастрофалното начало на Джари не демотивира чилиеца, а в противен случай - в третата част той подсети на най-хубавата версия на себе си и последователно функциите на двамата тенисисти започваха да се разменят. Играта на Муте последователно започваше да се разпада, което разреши на чилиеца да поведе с пробив още при започване на сета. Южноамериканецът съумя да резервира преднината си до самия край и с 6:3 съумя да се задържи в играта за още най-малко един гейм.

Силният трети сет се оказа излъган за чилиеца, защото незабавно Муте си възвърна темпото от първите две елементи, за сметка на разсеяната игра на Джари. Така французинът наложи тотална доминация над по-високо ранкирания тенисист и без да загуби нито гейм, зарадва локалните си фенове с изработката на " геврек " в последния сет!

Énorme perf` de Corentin Moutet qui s`offre Nicolas Jarry, encore une fois, et file au deuxième tour de Roland-Garros
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР