agent_sculley.jpgИзискванията и природната несдържаност са позволили на Стив Джобс да

...
agent_sculley.jpgИзискванията и природната несдържаност са позволили на Стив Джобс да
Коментари Харесай

Бившият изпълнителен директор на Apple Computer разказва за един от талантите на Стив Джобс

agent_sculley.jpg
Изискванията и естествената невъздържаност са разрешили на Стив Джобс да бъде освен отличен управленец, само че и умел ловджия на надарени персони, е споделил Джон Скъли в изявление за Business Insider. По думите на някогашния основен изпълнителен шеф на Apple Computer, Стив е по-добър от всеки хипнотизатор, който приканва водещите хора да се причислят към екипа му, ловко търсейки техните слаби места.

“Най-добрият шеф, който съм срещал, е Стив Джобс […], — акцентира Скъли. — Той усети, че това, което той прави, безусловно ще промени този свят. Така, че за какво да не откри [за тази цел] и най-хубавите?”.

Джон Скъли е един от тези, които Джобс е привлякъл от към този момент познатото място, като шеф на “Пепси”, с помощта на своя гений за увещание. “Искаш ли цялостен живот да продаваш охладена вода или искаш да дойдеш с мен и да се опиташ да промениш света?” — е питал Стив. Точно по този начин, без капка подозрения е траял да търси най-забележителните хора в региона на ръководството и технологиите. “Разбира се, това не постоянно се получаваше, само че той в никакъв случай не отстъпи от концепцията за наемане на най-хубавите от най-добрите”, твърди Скъли.

“За да се превърнете в в действителност сполучливи бизнесмени, просто би трябвало да се научите да наемате екип от експерти, с цел да може дружно с тях да извършите нещо добро”, поучава Джон Скъли начинаещите предприемачи. За Джобс това не е било огромен проблем, тъй като той бил болен от Apple. Стив безусловно е заразявал с любовта си към своето дете, не оставяйки никакво подозрение в искреността на думите му.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР