Високопатогенна инфлуенца по птиците беше открита във ферма за птичи

...
Високопатогенна инфлуенца по птиците беше открита във ферма за птичи
Коментари Харесай

Птичи грип е открит в птицеферма близо до Сидни

Високопатогенна инфлуенца по птиците беше открита във плантация за птичи яйца покрай Сидни, заяви Ройтерс, базирайки се на австралийските управляващи.

Регистрираният грипен вариант H7N8 е друг от вариантите H7N3 и H7N9, открити в прилежащия щат Виктория, и варианта H5N1, който е заразил милиарди диви и домашни животни в международен мащаб и който поражда опасения за предаване на хора.

" За момента разбираме, че това е настрана огнище, евентуално от диви птици ", сподели в изказване министърът на земеделието на щата Нов Южен Уелс Тара Мориарти.

Фермата в региона на Хоуксбъри в западната част на Сидни е затворена и ограниченията за надзор на биосигурността ще бъдат разширени до 2 км към фермата, съобщи Мориарти.

Тя напомни, че откриването на птичи грип не съставлява риск за здравето на потребителите и птичите артикули са безвредни за консумация, в случай че са приготвени съгласно общоприетите практики за обработка на храни.

Австралия е претърпяла девет експлоадирания на високопатогенна инфлуенца по птиците от 1976 година насам, като всички те са били локализирани и премахнати, заяви държавното управление.

Три от тях са в Нов Южен Уелс, като последното е през 2013 година, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР