Администрацията на Министерството на здравеопазването трябва да се премести от

...
Администрацията на Министерството на здравеопазването трябва да се премести от
Коментари Харесай

До 36 месеца МЗ ще се нанесе в сградата на полицията на Лъвов мост

Администрацията на Министерството на здравеопазването би трябвало да се реалокира от постройката на пл. Света Неделя № 5 в някогашна постройка на Национална работа полиция на пл. Лъвов мост до 36 месеца, считано от 17 ноември 2022 година Това излиза наяве от отговора на служебния министър на опазването на здравето доктор Асен Меджидиев на въпрос от депутата от „ Продължаваме промяната “ доцент Васил Пандов.

Министърът коментира, че с решение на Министерски съвет от 13 септември 2010 година е отнето от Министерство на здравеопазването правото на ръководство върху дворно мястото, дружно с издигнатата в него 5-етажна солидна постройка и партер със застроена повърхност от 208 кв. м на адрес бул. „ Александър Стамболийски “ № 39 в София, като парцелът е възложен за безплатно ръководство на Висшия правосъден съвет за потребностите на Административен съд - София област. Отнета е и административната постройка на един под земята и шест надземни етажа на площад „ Света Неделя “ № 5, както парцелът е възложен безплатно за ръководство на Висшия правосъден съвет за потребностите на Върховния административен съд. Решението е доказано на съвещание на Министерски съвет от 17 ноември 2022 година За образуване приемо-предаването на парцелите сред Министерството на здравеопазването и Висшия правосъден съвет е очакван експлицитен период, не по-късно от 36 месеца, считано от 17 ноември 2022 година С оглед обстоятелството, че администрацията на M3 се обитава главно в предоставените за безплатно ръководство на Висш съдебен съвет два парцела, е планувано за застраховане на потребностите на M3, заради отпаднала нужда от Министерство на образованието и науката, правото на ръководство върху парцел, намиращ се в София на бул. „ Сливница “ № 235, представляващ аграрен парцел с идентификатор. В т. 3 от решението от 17 ноември 2022 година е планувано организирането на приемо- предаването на парцела в едномесечен период.

Предвидено е да бъдат обезпечени спомагателни средства по бюджета на Министерството на здравеопазването за сметка на бюджета на Министерството на образованието и науката за м. ноември и м. декември 2022 година в размер на 12 217 лева и по 83 508 лева за 2023 година и идващите бюджетни години, нужни за покриване на съпътстващите разноски по стопанисването и опазването на парцела, както и нужни спомагателни разноски, в размер на 30,8 млн. лева, разпределени по години, както следва; за 2023 година - 8 млн. лева, за 2024 година - 12 млн. лева, за 2025 година - 10,8 млн. лева, за въвеждането на парцела в употреба.

Установена е нуждата от осъществяване на главен ремонт, като това включва напълно нова покривна структура, създаване на асансьор за обезпечаване на налична среда, ремонт на фасадата, като в лицевата част е належащо да бъде непокътнат същият тип. Установено е, че във вътрешността си, пространствата са некомпрометирани, като се изисква замяна на настилките и при нужда метаморфоза на пространствата и оформянето им за подобаващ брой чиновници, спазвайки всички условия за изискванията на труд. За остойностяването на всички действия, нужни за привеждането в съответно за потребление положение на постройката, заради статута на същата като „ монумент на културата “, е належащо контролно снимане на постройката и правене на идейно предложение за функционалното систематизиране на администрацията на M3 и планирана количествено-стойностна сметка на всички действия, които следва да бъдат изпълнени, включително и за нужното обзавеждане, с цел да бъде приведена постройката в положение годно за потребление от администрацията на Министерството на здравеопазването.

Предвид гореизложеното, към сегашния миг Министерството на здравеопазването е в процедура по възлагане на горепосочените действия по реда на Закона за публичните поръчки.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР